Hamilelikte Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Hamileliğin ilk oluştuğu andan itibaren baş ağrıları oldukça sık görülmektedir. Henüz ilk aylardan başlayarak anne adaylarını huzursuz etmekte ve yaşam kalitesini ciddi şekilde etkilemektedir. Peki baş ağrılarını geçirmek için neler yapılmalıdır? İşte detaylar…

06.08.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-17:56) Hamilelikte Baş Ağrısı  Nasıl Geçer?

Hamilelik döneminde beslenmenin nasıl olduğu, hamilenin uyku durumu, stres, bazı alerjik durumlar, depresyon, uzun süre aç kalma, göz yorgunluğu ve yeterli su içmeme gibi sebepler de hamilelikte baş ağrısına sebep olmaktadır. Hamilelikte baş ağrısı nasıl geçer, hamilelikte baş ağrıları genel olarak hamileliğin ilk 3 ayında ve en son 3 ayında daha sık görülmektedir. Migren ise gerek hamilelikte gerekse hamile olmayan kadınlarda en sık görülen baş ağrısı sebebidir. Migren, hamileliğin ikinci ya da üçüncü ayının sonunda belirgin bir şekilde azalmaktadır. Bu oldukça sık görülmektedir. Hamilelikte baş ağrısı çoğunlukla çevresel faktörlerden kaynaklanabileceği gibi sadece hamilelik sebebi ile de baş ağrısı oluşabilir. Hamilelikte baş ağrısı nasıl geçer, hamilelik döneminde yüksek tansiyon da baş ağrısına sebep olabilmektedir. Ayrıca gebelik zehirlenmesi gibi önemli durumlar da baş ağrısına sebep olabilmektedir. Gebelik zehirlenmesi önemli bir problem olup hem anneye hem bebeğe zarar vermektedir.

HAMLELİKTE BAŞ AĞRISININ SEBEBİ STRES

Hamilelikte baş ağrısı nasıl geçer, hamileliğin ilk aylarında büyük çapta hormonsal değişimler meydana gelmektedir. Ayrıca vücuttaki kanın hacmi artar ve bu sebepten bulantı, kusma, stres, kafein ihtiyacı, uykusuzluk, uzun süre susuz kalma, kan şekerinin düşmesi gibi durumlar sebebiyle de baş ağrıları artmaktadır.

Hamilelikte baş ağrısı nasıl geçer sorusunun cevabı, hamilelik başlangıcından önce fazla miktarda çay ve kahve gibi kafein içeren ürünler tüketen anne adayları hamilelik döneminde kafein içeren gıdaları almayı bıraktığında vücut tekrar ihtiyaç duyacağı için baş ağrıları başlamaktadır. Daha çok hamileliğin son 3 ayında karnın iyice ağırlaşmasından dolayı duruş bozuklukları ortaya çıkmaktadır. Bu duruş bozuklukları sebebi ile kas spazmları sebebi ile de yoğun baş ağıları yaşanmaktadır. Hamilelikte baş ağrısı nasıl geçer, hamilelikte baş ağrısı düzenli yapılan egzersizlerle büyük ölçüde azaltılabilmektedir. Egzersiz ayrıca migren ataklarının ve baş ağrılarının tekrarlama sıklığını da azaltmaktadır. Ayrıca egzersiz stres oluşumunu da azaltarak baş ağrılarının hafifletilmesini sağlamaktadır.

HAMİLELİKTE BAŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

  • Kan şekerinin düzenli olarak seyretmesi için az ve sık aralıklarla yemek yenmelidir.
  • Omuz ve sırt bölgesine masaj yapılmalıdır bu şekilde gevşeme sağlanarak gerilim tipi baş ağrıları azaltılabilir.
  • Ilık bir duş almak hem gerilimi azaltmaya hem gevşemeye hem de rahatlamaya yarayacaktır. Sonrasında ise fazla ışık almayan ve sessiz bir oda tercih edilerek istirahat edilebilir.
  • Bol su içilmelidir. Baş ağrılarını azaltmada en önemli faktör sudur.
  • Göz ve burun çevresinde ağrı varsa sinüzit tipi baş ağrısı var demektir. Bunun için de burun ve göz çevresine sıcak havlu konularak ağrı azaltılabilir.
  • Baş ağrısını hangi yiyeceklerin artırdığına dikkat edilerek o yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal