Hamileliğin Belirtileri Nelerdir?

Hamileliğin belirtileri nelerdir? Hamileliğin belirtileri nasıldır? Hamileliğin belirtileri ne zaman başlar? Hamileliğin belirtileri ilk hafta nasıl anlaşılır? Hamileliğin belirtileri ne zaman belli olur? yanıtları haberimizde...

11.04.2018-14:58 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-16:27) Hamileliğin Belirtileri Nelerdir?

Hamileliğin belirtileri nelerdir? Hamileliğin belirtileri nasıldır? Hamileliğin belirtileri ne zaman başlar? Hamileliğin belirtileri ilk hafta nasıl anlaşılır? Hamileliğin belirtileri ne zaman belli olur? yanıtları haberimizde...

HAMİLELİK BELİRTİLERİ NELERDİR VE HAMİLELİĞİN BELİRTİLERİ NASILDIR?

Adet Gecikmesi

Beklediğiniz adet gecikince paniğe kapılmaya gerek yoktur. Bazen bu gecikmeler üzüntü,stres gibi durumlardan dolayı da olabiliyor. Fakat geciken adet hamilelik için ilk belirtidir. 

Yorgunluk

Hamile kalındığında vücudun iş yükü artar; metabolizma bebeğin ve annenin gelişimi için hızlanır. Dolasıyla anne adayları kendilerini normalden dahahalsiz ve yorgun hissederler. Fazla uyuma ihtiyacı hamileliğin en yaygın erken işaretleri arasındadır.

Memelerde Büyüme ve Hassasiyet

Hamileliğin ilk döneminde vücutta gerçekleşen hormonal değişimler göğüslerde büyüme, hassasiyet ve ağrıya neden olabilir. Bazı hamilelerin meme uçlarında renk değişikliği de oluşabilir.

Mide Bulantısı ve Kusma

Hormon seviyelerinin değişmesinden kaynaklı oluşan ve 'sabah bulantıları' olarak bilinen kusmalar günü her saatinde oluşabilir. Bazı anne adayları kokulara karşı aşırı hassasiyet yaşarlar.

Akıntı

Akıntı hamileliğin en önemli belirtisidir.Hatta sadece bu açık renkli kıvamlı bir akıntıyı görünce direk hamile olduğunuzu söyleyebiliriz.

Bayılma

Anne vücut hormon değişikliğinden dolayı ani bayılmalar yaşabilir.

HAMİLELİĞİN BELİRTİLERİ NE ZAMAN BAŞLAR VE NE ZAMAN BELLİ OLUR?

Hamileliğin ilk belirtisi adet kesilmesi ile anlaşılır fakat, vücutta meydana gelen birçok değişim, memelerde büyüme ve ağrı, sık idrara çıkma isteği, mide ekşimesi, aşerme, bulantı ve kusmalar, hamileliğin ilk belirtileridir.

Hamile olduğunuza dair en önemli ve klasik belirti, adet belirtileridir. Gebeliğin fiziksel belirtileri başlamadan önce, adet kesintilerinin başlaması gerekiyor.

HAMİLELİĞİN BELİRTİLERİ İLK HAFTA NASIL ANLAŞILIR?

Hamileliğin ilk 4 haftasında hamile olup olmadığınızı anlamanız zor olsada, vücudunuzda yükselen hormonlar nedeniyle bazı erken hamilelik belirtileri gösteriyor olabilirsiniz. 

Yumurta döllendiğinde ve gebelik oluştuğunda, vücutta hCG adı verilen bir hormon salgılanmaya başlanır.

hCG hormonu normalde kanda ve idrarda az miktarda bulunururken gebelik döneminde artış gösterir. Bu hormonun miktarına bakarak hamile olup olmadığınızdan emin olabiliriz.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal