Hamilelikte Düşük Belirtileri Neler? Hangi Besinleri Tüketmememiz Gerekiyor?

Düşük tehlikesine sebep olacak nedenler? Hamilelik döneminde düşük tehlikesine neden olacak yiyecekler neler? Hangi besinleri tüketmemeniz gerekiyor? Tüm bu sorularının yanıtları haberimizde…

10.04.2018-16:19 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-16:39) Hamilelikte Düşük Belirtileri Neler? Hangi Besinleri Tüketmememiz Gerekiyor?

Düşük tehlikesine sebep olacak nedenler? Hamilelik döneminde düşük tehlikesine neden olacak yiyecekler neler? Hangi besinleri tüketmememiz gerekiyor? Tüm bu sorularının yanıtları haberimizde…

Hamileler beslenmelerine dikkat ederken bazı yiyeceklerden düşük riski nedeniyle kaçınmak zorunda. İşte anne ve bebek sağlığını korumak ve düşük tehlikesinden korunmak için hamilelikte yenilmemesi gereken yiyecekler.

DÜŞÜK TEHLİKESİNE SEBEP OLACAK FAKTÖRLER?

Düşüklerde annenin yaşı da etkilidir. Düşüğün 35 ila 45 yaş aralığında olan anne adaylarında görülme oranı %20-%30 civarında iken 45 yaş ve üzeri annelerde görülme oranı %50 civarındadır.

Gebeliğe bağlı bulantı ve göğüslerde gerginlik gibi bulguların birden kaybolması, gebeliğin sağlıklı devam etmediğinin göstergesi olabilir. Anne-baba adayının yaşı, beslenme, bağışıklık sistemi ve bazı hastalıklar da düşüğü tetikleyebilir.

Çiftlerin sağlıklı beslenmesi; yumurta ve sperm kalitesini ve etkiler. B12 vitamini eksikliği düşüklere yol açar.

Gebelik süresince anne adayının rahminde ve plasentada pıhtı oluşması engellenir.

Gebeliğe bağlı bulantı ve göğüslerde gerginlik gibi bulguların birden kaybolması, gebeliğin sağlıklı devam etmediğinin göstergesi olabilir.

Sigara, alkol ve uyuşturucu da düşüğe neden olabilir.

Annenin bulunduğu ortam aşırı radyasyonlu ya da insan sağlığına zararlı gazların olduğu bir yerse bu da düşüğe neden olabilir.

Rahimde var olan hastalıklar da düşüğe sebep olabilir.

TÜKETMEMEMİZ GEREKEN BESİNLER;

KIZARTMALAR VE CİPSLER

Düşük tehlikesi yaşamamak ve sağlığınızı korumak için 9 ay boyunca kızarma ve cipslerden uzak durmalısınız. Kızartma ve cipslerin yapılış şeklini düşünecek olursak bu konuda yapılan çalışmaların ne kadar haklı olduğunu görmüş oluruz.

Aşerme" durumuna gelince; anne karnındaki hiçbir bebeğin, kanser yapan bir maddeye ihtiyacı yoktur. Kendi canınızın istediği şeyler için bebeğinizin sağlığını tehlikeye atmayın, düşük tehlikesi yaşamayın.

BİTKİ ÇAYLARI

Bitki çayları hamilelik dönemine düşük tehlikesine sebep olacağı için bu dönemde tercih edilmemelidir.

AZ PİŞMİŞ YUMURTA

Bebeğinizi ve kendinizi bu dönemde riske atmamak ve düşük tehlikesi yaşamamak için az pişmiş veya çiğ yumurtadan uzak durmalısınız.

KAHVE

Kafein ne yazık ki düşüğe sebep olabiliyor. Kahve bağımlısı olan anne adayları için 9 ay biraz zor geçse de düşük tehlikesi yaşamamak için her şeye değer.

KARACİĞER VE AZ PİŞMİŞ ET

Az pişmiş etlerde bulunan toksoplazma riski düşüğe ve bebekte sağlık sorununa neden oluyor. Düşük tehlikesi yaşamamak için hamilelik döneminde karaciğer, az pişmiş veya pişmemiş etleri mutfağınıza sokmayın.

TEMİZ YIKANMAMIŞ SEBZE

Sebzeler bebeğiniz için çok faydalı olsa da iyi yıkanmaması durumunda üzerlerinde oluşacak bakteriler düşük yaşamanıza sebep olacaktır. Sebze tüketirken mutlaka öncesinde sirkeli suyla temizce yıkamalısınız.

 Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal