Hametan Krem Nedir, Hametan Krem Ne İşe Yarar?

Hametan krem sıklıkla cilt rahatsızlıkları için tercih edilen bir kremdir. Ancak bilinenden daha fazla alanda kullanılmakta olan Hametan krem hakkında merak edilen sivilcelere iyi gelir mi? gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik.

24.07.2019-16:28 - (Son Güncelleme: 10.01.2022-15:38)

Hametan krem hakkında arama siteleri içerisinde yapılan araştırmalarda söz konusu kremin ne işe yaradığı merak edilmekte. Cilt hastalıklarının bazılarında etkin olan bu kremin birçok tedavide de kullanım alanı bulunmaktadır. Haberimiz içerisinde Hametan krem hakkında merak edilenleri bulabilirsiniz...

NEDİR?

Hametan krem cilt problemlerinin tedavisinde uygulanan etkili bir pomad formunda bir kremdir. Reçete ile kapalı paketlerde eczanelerde satılmaktadır. HAMETAN, 30 ve 50 gramlık alüminyum tüplerde bulunan bir pomaddır.

HAMETAN, 100 gramında etkin madde olarak 0.75 mg Hamamelis ketonları olarak standartlaştırılmıştır, 25 g Hamamelis virginiana özütü barındırır. Söz konusu kremin içeriğinde olan bu etken maddeler cildin kısa bir vakit içerisinde kendini yenilemesini ve yaraların hızlı vakitte kapanmasını sağlar.

Kremin içerisinde var olan etken madde Hamamelis virginiana kanama durdurucu, iltihap engelleyici, cildi onarıcı bir etkiye sahiptir. Ek olarak bu etken madde kanamalı yaraların üstüne sürüldüğü takdirde hızlı bir biçimde kanamanın pıhtılaşmasını da sağlar.


NE İŞE YARAR?

Hametan krem kullanım alanları çok fazladır. Yalnızca cilt problemlerinde değil cilt bakımı yapmak için bile uygulanan hametan krem cildi nemlendirici etkisi nedeni ile nemlendirici krem olarak bile kullanılmaktadır. Cildi onaran, hücreleri yenileyenn hameten krem ne işe yarar sorusunun yanıtı şu şekilde sıralanabilir;

- Hametan krem sivilce ve pişik tedavisinde tercih edilmektedir.

- Cilt lekelerini ve güneş yanıklarına çözümde kullanılmaktadır.

- Cildin kendini yenilemesini mümkün kılar. Yeni hücre oluşumuna da destek verip yardımcı olur.

- Hametan krem 1. ve 2. derece yanıkların tedavisinde de tercih sebebidir.

- Bebeklerin ve çocukların pişiklerinde olmakla birlikte emziren annelerin meme ucu çatlaklarında da tercih edilir.

- Kurumuş, çatlamış cilt yüzeyini nemlendirmede olmakla birlikte doğum ve kilo değişiminin ardından oluşan çatlaklarda da bir hayli işe yaramaktadır.

- Kesik ve çiziklerden sonra oluşan kanamalı yaraların iyileşmesinde de tercih edilen kremler arasında yer alır.

- Bunlara ek olarak cilt renk tonunu eşitlemek ve sürtünme, darbe, çarpma sonucu meydana gelen deri hasarlarında da bir hayli işe yaramaktadır.

SİVİLCEYE İYİ GELİR Mİ?

Hametan krem sivilceleri yok etme konusunda etkili olmasına rağmen bu kremi uygulayan bazı kişiler hametan kremin sivilceye sebep olduğunu da söylemiştir. Uygulandığı ilk dönemlerde derinin alt tabakasındaki sivilceyi üst tabakaya çıkardığında ilk başlarda sivilce artışı olağandır. Ek olarak hametan pomad yağlı bir yapıda olduğundan sivilceye sebep olabilir.

HAMETAN KREM FİYATI

Birçok cilt problemine karşı etkili olan Hametan kremin Mart ayından itibaren 2022 fiyatı 16,00 TL​ civarındadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal