Calpol Şurup Uyku Yapar mı?

Calpol şurup uyku yapar mı? Calpol şurubu neden uyku yapar? Calpol şurubu bebeklerde uyku yapar mı? Calpol şurubu kaç saat arayla verilmeli? Calpol şurubu bebeklere ne kadar verilir?

19.06.2018-13:59 - (Son Güncelleme: 28.06.2021-15:38) Calpol Şurup Uyku Yapar mı?

Calpol şurup 6 yaş altındaki çocuklar ve bebekler için ateş düşürücü ağrı kesici olarak kullanılmaktadır. bebeğiniz doğduktan sonra 6 yaşına gelene kadar kullanılabilir. Peki, calpol şurup uyku yapar mı? Calpol şurubu neden uyku yapar? Calpol şurubu bebeklerde uyku yapar mı? Calpol şurubu kaç saat arayla verilmeli? Calpol şurubu bebeklere ne kadar verilir? İşte merak edilen soruların yanıtları haberimizde...

Bebeği olanlar calpol şurubu yakından tanırlar. Çünkü anne ve babaların bebeklerine ve büyüme çağında olan çocuklarına hastalandıklarında sıklıkla kullandıkları şuruptur. Anne babaların çocukları hastalandığında sıklıkla kullandıkları şurupta olsa bazı durumlarda akıllarda sorular oluşabilmektedir. Calpol bebeği olan ve ya çocukları büyüme cağında olan bütün annelerin tanıdığı ve bildiği bir şuruptur. Eczanelerden reçetesizde alınabilen calpol şurup olarak 2 aydan daha büyük bebek ve çocuklarda kullanılır. Calpol üzerinde bazı tartışmalar içerdiği etken maddesi parasetamol olmasındandır. Bazı ülkelerde bu sebepten dolayı yasaklanmıştır. Ancak bizim ülkemizde kullanılmaya devam etmektedir. Doktorlar bebek ve çocuklara ateş düşürücü ve ağrı kesici olarak calpol şurubunu yazıyorlar. Calpol ağrı kesici özelliğinden dolayı bebeklerin rahat uyumasını sağlar.

CALPOL NEDEN UYKU YAPAR?

Ebeveynlerin çocukları hastalandığında en sık kullandığı şurup olan calpolün etkileri arasında uyku yapması bulunmaktadır. peki calpol neden uyku yapar? Pek çok annenin bebeklerini büyütürken evlerinden eskit etmediği ilaçlar arasındadır calpol. Bazı anneler uyku sorunu yaşayan bebeklerinde bu ilacı uyutma amaçlı kullanıyorlar. Ancak bu doğru bir davranış değildir. Calpol bebeklerin rahatsızlıkları olduğu zaman ağrı kesici olarak bebeği rahatlatır ve uyutur. Hiçbir ilaç, amaç doktor tavsiyesi olmadığı sürece kullanılmamalı.

CALPOL ŞURUP BEBEKLERDE UYKU YAPAR MI?

Calpol şurup verildikten sonra bebeğe rahatlama ile uyku yapabilir. Genelde huzursuzluğa ve ataeşi yüzünden uyuyamayan bebekler normale döndüklerinde uyur.

CALPOL ŞURUP BEBEKLERE NE KADAR VERİLİR?

1 AYLIK, 2 AYLIK, 3 AYLIK bebeklere: yarım ölçek (2.5ml)

CALPOL ŞURUP KAÇ SAAAT ARA İLE VERİLİR?

Bebeklere calpol şurup verdikten sonra 2. doz için 4 ve üzeri saat geçmesi gerekir. Her 4 saat te bir yapılabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal