Hamas’tan İslam alemine çağrı: ‘Acil ve ciddi adımlar atmaya çağırıyoruz’

İsrail ile savaş halinde olan Hamas’tan ABD’ye yönelik açıklama geldi. Hamas yaptığı açıklamada, ABD’nin Refah’a yönelik saldırıyı desteklememe tutumuna ilişkin, “ABD’nin tutumu, onu bu saldırının sonuçlarından ve savunmasız sivillerin katledilmesinden muaf tutmamaktadır” sözlerini kullandı.

11.02.2024-10:11 - (Son Güncelleme: 11.02.2024-10:11)

İsrail ile Hamas arasında devam eden savaş Gazze Şeridi’ni adeta yerle bir etti. İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları sürerken Hamas’tan dikkat çeken bir ABD açıklaması geldi.

ABD işgale açık destek sağlamaktadır

Haber7’nin yer verdiği habere göre; Açıklamada, “ABD yönetiminin saldırıyı desteklememe tutumu, kendisini bu saldırının sonuçlarından ve bunun sonucunda çocukların, kadınların ve savunmasız sivillerin katledilmesinden muaf tutmamaktadır. İşgale, Filistin halkının öldürüldüğü silahlarla açık destek sağlamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

İsrail Hamas

Acil ve ciddi adımlar atmaya çağırıyoruz

Hamas, açıklamasında ayrıca dünyaya çağrıda bulunarak, “Arap Ligi’ni, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni Filistin halkını yerinden etmek amacıyla Refah’a soykırım yapılmasını önlemek için acil ve ciddi adımlar atmaya çağırıyoruz” dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal