Halk TV Özlem Gürses ve Emin Çapa neden ayrıldı, neden yoklar? Özlem Gürses ve Emin Çapa hangi kanala geçiyor?

Halk TV'de program sunuculuğu yapan gazeteciler Emin Çapa ile Özlem Gürses, kanaldan ayrıldılar. Halk TV konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparken ayrılık nedeni olarak gazetecilerin kendilerine ait YouTube kanallarındaki yayınları gösterildi. Peki, Özlem Gürses ve Emin Çapa hangi kanala geçiyor?

22.03.2022-11:05 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-11:05) Halk TV Özlem Gürses ve Emin Çapa neden ayrıldı, neden yoklar? Özlem Gürses ve Emin Çapa hangi kanala geçiyor?

Halk TV, kanalda gündeme dair hazırlanan bir programın sunuculuğunu yapan gazeteci Emin Çapa ve gazeteci Özlem Gürses ile yollarını ayırdığını duyurdu. Halk TV, konuya ilişkin yaptığı kamuoyu açıklamasında iki gazeteciye kendilerine ait YouTube kanallarında gerçekleştirdikleri paralel yayınları kapatmadıkları için ayrılma kararı aldıklarını duyururken gazeteci Emin Çapa ayrılık nedenini daha farklı bir konuyla anlattı. Özlem Gürses ise henüz bir açıklama yapmadı.

Halk TV Özlem Gürses ve Emin Çapa neden ayrıldı, neden yoklar?

Halk TV Özlem Gürses ve Emin Çapa neden ayrıldı, neden yoklar?

Emin Çapa ve Özlem Gürses ile artık çalışmama kararı alan Halk TV, söz konusu ayrılığa ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında Halk TV'nin kurumsallaşma yolu üzerinde ilerlediği günlerde uluslararası yayın standartları çerçevesinde ekranlarında yer alan kişilerin kişisel YouTube kanalları üzerinden paralel yayın yapmaya son vermedikleri ve bu teklifin Özlem Gürses ve Emin Çapa tarafından kabul edilmemesi nedeniyle her iki gazeteciyle bir daha çalışmama kararı alındığı bildirildi.

Halk TV'nin bu açıklamaları sonrası Twitter hesabında bir açıklama yapan gazeteci Emin Çapa ise, konunun daha farklı olduğunu belirterek kanalın kendisine 'yol verdiği' yada 'git' dediği gibi bir durumun olmadığını belirterek kanaldan gerçekte olan ayrılma gerekçesini duyurdu. 

Bazı konularda katı tutumları olduğunu ve kendisini etkileyen konularda alınacak bir kararın öncelikle kendisiyle konuşulması taraftarı olduğunu belirten Emin Çapa, Halk TV'nin açıkladığı 'youtube kanalını kapatmadığı için yollar ayrıldı' açıklamasının tam olarak doğru olmadığını, kanalda çalışmaya başladıktan sonra zaten kendi kanalında çok fazla yayın yapamadığını söyledi. 

Halk TV Özlem Gürses ve Emin Çapa neden ayrıldı, neden yoklar?

Kanal ile anlaşma yaptığında 'youtube kanalım ölmesin' talebinin kabul edildiğini hatırlatan gazeteci Emin Çapa, şimdi herkesin fikir değiştirdiğini ve kendilerine farklı dayatımlar sunulduğunu aktardı. Kendisinin kanalın kadrolu elemanı olmadığını da belirten Çapa, baştaki anlaşmalarında "youtube devam edecek" konusunun olduğunu ve kanalın bu konuda kendisine böyle bir dayatma uygulamadığını söyledi. Halk TV yönetiminin youtube kanalını kendi çatıları altında görme gibi bir düşüncesi olduğundan bahseden Emin Çapa, böylelikle kanalın kendisini bir platform olarak konumlama gibi nitelendirme çabasının olabileceğini ifade etti. 

Halk TV Özlem Gürses ve Emin Çapa neden ayrıldı, neden yoklar?

Gazeteci Özlem Gürses ise kanaldan neden ayrıldığına dair herhangi bir açıklama yapmazken, oğlunun doğum günü ile ilgileneceğini ve gerekçi açıklamaları daha sonra duyuracağını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal