Hakkı Yalçın'dan İrfan Can Kahveci'ye Eleştiriler Geldi!

Göztepe - Fenerbahçe maçının ardından İrfan Can Kahveci ile Atakan Çankaya arasında yaşanan olaylar büyük ses getirmişti. Ünlü spor yazarı Hakkı Yalçın,'dan yaşanan olayla ilgili İrfan Can Kahveci'ye sert eleştiriler geldi.

03.12.2021-12:54 - (Son Güncelleme: 03.12.2021-17:40)

Göztepe ile Fenerbahçe maçına maçın ardından yaşanan olaylar büyük damga vurmuştu. Göztepe ile Fenerbahçe'nin karşılaştığı ve 1-1 sona eren maçın sonrasında futbolcular soyunma odasının yolunu tutarken İrfan Can Kahveci ile Göztepeli futbolcu Atakan Çankaya arasında olaylar olmuştu. Yaşanan olaylar Türk futboluna büyük damga vurmuştu. Olaylarla ilgili ünlü spor yazarı ve ünlü yorumcu İrfan Can Kahveci'den dikkat çeken açıklamalar geldi.

HAKKI YALÇIN'IN İRFAN CAN KAHVECİ İLE İLGİLİ SÖZLERİ BÜYÜK SES GETİRDİ

Hakkın Yalçın yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, 'Fenerbahçe Kulübü, İrfan Can Kahveci'nin tedbirli olarak PFDK'ya sevk edilmesine tepki gösterdi. Kamera kayıtlarında İrfan Can'ın Göztepeli Atakan'a saldırdığı görülüyor ve bu davranış dibine kadar sportmenliğe aykırı. Böyle futbolcuların bırakın korunmayı, önce kendi kulüpleri tarafından cezalandırılması gerekiyor. Ama o günler mazide kaldı, siyah beyaz yılların solgun yapraklarında!'
'Geçen sezon İstanbul'da oynanan Gaziantep maçının ilk yarısında İrfan Can Kahveci, köşe direğinin dibinde kasti olarak rakibinin bileğine bastı, üstelik rakibe elini uzatacağına pişkin pişkin sırıttı. Ondaki vicdansızlığı ve şımarıklığı en net biçimde o günkü maçta teşhis ettim. Pozisyonun yanı başında duran yan hakemde de vicdan ve cesaret yoktu, elindeki bayrağı arkasına sakladı. Fenerbahçeli hiçbir yöneticinin o pozisyondan sonra İrfan Can'ı uyardığını zannetmiyorum. Bir tane yorumcudan bu pozisyonla ilgili insani bir cümle de duyamadım çünkü yorumcularda da adalet yok. Hala üstlerindeki hakem giysilerini veya formalarını çıkarmayan adamların mesleğidir yorumculuk ve güzelim gazetecilik böyle telef oldu!'
'Zalim yılların içinden geçiyoruz, insafın kuruduğu zaman diliminden. Yöneticilere göre İrfan Can'ın saldırısını büyütmeye gerek yok, bunlar itiş kakış! Yani demek isteniyor ki "futbolda sportmenliğe falan gerek yok, böyle itişip kakışarak, böylesine kin ve nefretle bakışarak yolumuza bakalım!" Tribüne oynamaktan çirkinliklerin sırtını sıvazlamaktan ne zaman vazgeçilecek? Herhalde bütün çiçeklerin kökünü kuruttuktan sonra!' ifadelerine yer verdi.
Hakkı Yalçın devam eden açıklamalarında, 'Sonuç olarak; Fenerbahçe en çok ihtiyacı olduğu zaman diliminde önemli bir oyuncusunu birkaç maç kaybedebilir. Bunun hesabının sorulması gereken tek kişi vardır o da İrfan Can Kahveci. Çünkü Fenerbahçe forması giyen bir futbolcunun o sorumluluğu alması ve sportmen olması zorunludur. Bir futbolcu ne kadar yetenekli olursa olsun "bu kadar küçük" davranamaz! Bu cümledeki "büyüklük" bu meselede sportmenliğin tarafını tutanlara ayrılmıştır, Fenerbahçe tarihindeki Lefter'i, Can Bartu'yu, Oğuz Çetin'i savunanlara. İrfan Can Kahveci'yi değil.' şeklinde açıklamalarına son verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal