Hakan Fidan kritik gelişmeyi açıkladı: ‘İlk kez söz aldık’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak’ta yaptığı kritik ziyaretlerle ilgili olarak karşı tarafından ortak hareket yönünde ilk kez ‘söz’ aldıklarını duyurdu.

18.03.2024-10:46 - (Son Güncelleme: 18.03.2024-16:21)

Irak’ta, Türkiye’nin terörle mücadelesi konusunu yakından ilgilendiren kritik temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "PKK'nın Irak'ın çıkarlarına aykırı hareket eden ve orada da müsaade edilmemesi gereken bir terör örgütü olduğunu ilk defa bu süreç sayesinde muhataplarımız kabul ettiler" diye konuştu.

‘Teröristleri yakalayıp gerekeni yapacağız’

Haber7’de yer alan habere göre; Bursa’da bir etkinlikte söz alan Bakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevindeyken söylediği Sadece karşımıza çıkan teröristle uğraşmayacağız. Peşine düştüğümüz teröristleri yakalayıp gerekeni yapacağız" sözlerini hatırlattı ve devamında şunları söyledi:

Öyle de yaptık. Dış politikamıza bunu uyguladığımız zaman sadece önümüze çıkan tehditlerle değil, aynı zamanda ülkemiz için gerekli olan fırsatları, imkanları, milli menfaatleri dünyanın neresinde olursa olsun bulup elde edeceğiz. Sadece uluslararası sistemin önümüze çıkardığı engellerle vaktimizi harcamayacağız, mücadele ederken ülkemiz için, milletimiz için, bölgemiz için iyi olanın da peşinden koşacağız. Fırsatların da peşinden koşacağız. İşte bu yüzden Türkiye artan imkan ve kabiliyetleriyle adalet ve vicdan temelinde yeni bir dünya düzeni kurulması için öncü rol üstlenmiş durumdadır. Cumhurbaşkanımızın, 'Dünya beşten büyüktür' söyleminin dünyanın her köşesinde karşılık bulması asla boşuna değil.

Hakan Fidan kritik gelişmeyi açıkladı: ‘İlk kez söz aldık’

‘İlk kez söz aldık’

Bakan Fidan, Türkiye’nin artık oyun kuran ve oyun değiştiren bir ülke seviyesine geldiğini söyleyerek şöyle devam etti:

Bunu terörle mücadele stratejimizde de görüyoruz. Hükümetimizle, askerimizle, güvenlik güçlerimizle, terörle mücadelede son 21 yılda kaydedilen mesafe apaçık ortadadır. Terör illetini sadece ülkemizden değil, sınır ötemizden de temizleme çabalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanımız ve MİT Başkanımızla Bağdat'taydık. Hem kendi sınırlarımız içinde hem sınırlarımız dışında terörist unsurları temizleme irademizi Iraklı mevkidaşlarımızla paylaştık. Onlardan da bu konuda bizimle birlikte ortak hareket edeceklerine dair söz aldık. PKK'nın Irak'ın çıkarlarına aykırı hareket eden ve orada da müsaade edilmemesi gereken bir terör örgütü olduğunu ilk defa bu süreç sayesinde muhataplarımız kabul ettiler. Iraklı kardeşlerimizle iş birliğimiz ve koordinasyon toplantılarımız önümüzdeki süreçte de devam edecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal