Özel’in çağrısı sonrası TİP’ten hamle geldi: Gökhan Zan, Hatay adaylığından çekildi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Hatay ile ilgili olarak, ‘’Türkiye İşçi Partisi (TİP) seçimi kaybettirebilir’’ sözlerini kullanmıştı. Özel’in açıklama sonrasında TİP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan’ı adaylıktan çektiğini duyurdu.

18.03.2024-10:25 - (Son Güncelleme: 18.03.2024-16:19)

Türkiye İşçi Partisi (TİP), CHP lideri Özgür Özel’in sözleri sonrasında Hatay adayı Gökhan Zan’ı adaylıktan çektiğini duyurdu. Gökhan Zan ise tehdit ve şantaja maruz kaldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

‘CHP adayı Lütfü Savaş beni tehdit etti’

AA’da yer alan habere göre; Zan, yaşanan durumun daha önce de tecrübe edildiğini belirterek, "Daha önce adaylıktan çekilmem için 'Lütfü Savaş adına geldiklerini, çekilmezsem bana ve aileme zarar vereceklerini, sahte kayıtlarla itibar suikastı yapacaklarını' söyleyenlerin şantajına maruz kaldım. Ancak bu tehditlere ve şantajlara asla boyun eğmedim. Bir daha gelirlerse haklarında suç duyurusunda bulunacağımı belirterek onları kapı dışarı ettim." şeklinde konuştu. Zan, yaşadığı durumu Türkiye İşçi Partisi (TİP) ile paylaştığını aktararak şunları ekledi:

"Partimden, 'Bu tür şantajların devam etmeyeceğini, boyun eğmemem gerektiğini ve yanımda olduklarını' ifade ettiler. Ancak dün itibarıyla, az önce haklarında suç duyurusunda bulunduğum şahıslar, bana sahte bir kayıtla şantaj yaparak adaylıktan çekilmemi istediler. Aksi takdirde daha önce bahsettikleri gibi aileme ve bana zarar vereceklerini, basın yoluyla da itibar suikastı yapacaklarını tehdit ettiler." dedi.

Özel’in çağrısı sonrası TİP’ten hamle geldi: Gökhan Zan, Hatay adaylığından çekildi

Özgür Özel’in sözleri sonrasında adaylığı düşürüldü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, verdiği bir röportajda TİP'in seçimde başarısız olabileceğini dile getirdi. Özel, "Hatay'da en uygun alternatifin Lütfü Savaş olduğunu düşünüyorduk. Hatay'dan gelen haberler olumluydu. Şu anda başabaş bir yarışın içindeyiz. TİP'in adayının seçimi kaybettirebilecek potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. Bu açıklamaların ardından TİP, Gökhan Zan'ı adaylıktan çektiğini duyurdu. Gökhan Zan ise, pes etmeyeceğini ve mücadeleye devam edeceğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal