CHP-DEM Parti ortaklığında yeni gelişme: Esenyurt üzerindeki plan ifşa oldu

CHP ile DEM Parti arasında yapılan anlaşma neticesinde Esenyurt ilçesinde aday gösterilen Prof. Dr. Ahmet Özer’den tepki çekecek bir açıklama geldi. Özer, "Esenyurt'un il olup olmaması aslında genel idarenin vereceği bir karardır. Tabi Esenyurt halkı da bir referandum ile böyle bir talepte bulunabilir." sözlerini kullandı. İşte detaylar…

18.03.2024-10:12 - (Son Güncelleme: 18.03.2024-16:20)

Yerel seçimlerin yapılmasına kısa bir süre kala partilerdeki seçim hazırlıkları yoğunlaştı. CHP ile DEM Parti arasında aylardır devam eden ortaklık flörtü pek çok yerde etkisini göstermiş, Ankara, Mersin ve İstanbul’un Esenyurt ilçesi için uzlaşı sağlanmıştı. Ancak CHP’nin Esenyurt adayı Prof. Dr. Ahmet Özer’in açıklamaları tepkileri daha da büyütecek gibi görünüyor.

Esenyurt üzerindeki plan ifşa oldu

Akşam’ın yer verdiğine göre; CHP'nin DEM Parti ile uzlaşarak Esenyurt'ta aday gösterdiği Prof. Dr. Ahmet Özer, "Esenyurt'un il olup olmaması aslında genel idarenin vereceği bir karardır. Tabii ki, Esenyurt halkı da bir referandum ile böyle bir talepte bulunabilir. Bakacağız, edeceğiz. Biz Esenyurt'u Esenyurt olarak planlamaya çalışıyoruz" şeklinde yanıtladı.

Özer'in Kürtçenin eğitim dili olarak kabul edilmesi ve "tarafsız" vurgular içeren, çok kimlikli bir vatandaşlık tanımını savunduğu biliniyor. Bu talepler, Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilmesini gerektiriyor. Öte yandan, Ahmet Özer'in geçmişteki tartışmalı açıklamaları da dikkat çekiyor. "Kürdistan" ifadelerini kullanan Özer, "Devlet kurmak Kürtlerin hakkıdır" gibi sözlerle gündeme gelmişti.

CHP-DEM Parti ortaklığında yeni gelişme: Esenyurt üzerindeki plan ifşa oldu

Terörist elebaşı Karasu’dan kent ulaşışına övgü

Terör örgütü liderlerinden Mustafa Karasu, DEM Parti-CHP işbirliğini öven ve yerel seçimlerin genel seçimlerden daha büyük önem taşıdığını belirten Karasu, "Kayyumları da götürmeli. 'Yeni belediyeler de kazanacağız' diyorlar. Böyle yapacaklar doğrusu budur. Bu yönüyle çalışmalar yapılıyor. Kürtler yerel seçimi önemsiyor. Kürtler için yerel seçim, genel seçimden daha önemli. Kürtlerin bir özgürlük sorunu var. Kendi kendini yönetme sorunu var. Kendi değerlerine sahiplenme sorunu var. En başta da kendisine sahiplenme sorunu var. Bu bakımdan yerel yönetimler Kürtler için çok çok önemlidir. Bu nedenle zaten Kürtler önemli görüyor. Yoksa Meclis'e de grup kurma, orada da siyaset yapma önemlidir. Bunlar zaten oluyor, gerçekleşiyor ama Kürtler için yerel yönetimler, belediyeler daha da önemli. Doğrudan kendi toplumunu, kendi coğrafyasını ilgilendirir, kendi insanını ilgilendiriyor. Kendi toplumuyla iç içe siyaset yapacağı bir yerdir. Bu bakımdan yerel yönetimler önemlidir" ifadelerini kullanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal