Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Bu Akşam Başlıyor

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından sokağa çıkma kısıtlamasının günleri yeniden düzenlenmiş, buna göre yüksek riskli ve çok yüksek riskli illerde cumartesi ve pazar günü yasakların devam edeceği duyurulmuştu. O yasaklar bugün başlıyor. Peki, hangi illerde sokağa çıkma kısıtlaması var?

02.04.2021-16:57 - (Son Güncelleme: 02.04.2021-17:01) Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Bu Akşam Başlıyor

İçişleri Bakanlığı, 'Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi' konulu genelgeyi 81 ilin valiliğine gönderdi. Bu genelge ile birlikte risk gruplarına göre düzenlenen sokağa çıkma kısıtlamaları yeniden belirlendi. Buna göre, bir süredir sadece pazar günleri uygulanan sokağa çıkma yasağı bu hafta cumartesi ve pazar günleri uygulanacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ GÜN VE SAATLERİ

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelgeye göre hafta içi sokağa çıkma kısıtlamaları 21.00 ile 05.00 arasında devam edecek. Hafta sonu yüksek riskli illerde bu kısıtlamalar cuma günü 21.00 ile cumartesi 05.00 arasında, cumartesi 21.00 ile pazartesi 05.00 arasında uygulanacak. Kısıtlama pazar gününün tamamını içersine alacak.

58 İLDE 2 GÜNLÜK YASAK BU AKŞAM BAŞLAYACAK

Çok yüksek risk grubunda yer alan illerde ise hafta sonu sokağa çıkma yasağı cuma saat 21.00'da başlayacak. Cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayacak. Bu ilerdeki kısıtlamalar pazartesi günü saat 05.00'da sona erecek.

İŞTE DÜŞÜK, ORTA VE YÜKSEK RİSK GRUBUNDA YER ALAN İLLER

Düşük risk grubunda yer alan iller: Şırnak

Orta risk grubunda yer alan iller: Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Uşak, Van

Yüksek risk grubunda yer alan iller: Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Bingöl, Burdur, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Manisa, Tunceli

Çok yüksek risk grubunda yer alan iller: Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat, Zonguldak

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal