Hadise Trendyol'a tazminat mı ödeyecek? Hadise ve Trendyol neden davalık oldu?

Ünlü şarkıcı Hadise bir dönem anlaşma yaptığı Trendyol'a tazminat mı ödeyecek? Hadise Trendyol ile davalık oldu ve karar çıktı. İşte Hadise' nin dava sonucu verilen kararı haberimizde yer almaktadır.

17.04.2022-20:49 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-14:29)

Sık sık özel hayatı ve dansları ile gündeme gelen Hadise, şimdi ise davası ile gündem oldu. 2012 yılında Trendyol markasının sahibi DSM grup ile Hadise bir reklam sözleşmesi yaptı. Yapılan sözleşmede ise Hadise' nin DSM ürünlerini tanıtması ve moda çekimlerine katılması istenmişti. En önemli madde ise iki taraftan birinin sözleşmeyi ihlal etmesi durumunda 250 bin euro para cezası ödemeseydi. 

2013 yılına kadar sürecek olan bu sözleşmede Hadise'nin başka hiç bir moda yada e ticaret sektöründe çalışmaması gerekiyordu. Ancak Hadise'nin kardeşi Derya Açıkgöz Hadise'yi davalık etti.

250 bin euro tazminat ödeyecek!

Ancak iddalara göre Hadise,  kız kardeşinin hazırlamış olduğu rakip firmalara ait elbiseleri giyerek bunların reklamını yaptı. Bu durumu farkeden DSM sözleşmeyi feshetti. Bunun yanın sıra Hadiye dava açtı. Hadise' nin avukatıda karşı dava açarak Hadise'nin kardeşi ile arasında ticari bir ilişkinin söz konusu olmadığını ve kendilerinin 250 bin euro yu talep ettiklerini bildirdi. İki mahkemede tek dosyada birleştirilerek incelemeye başlandı. Bunun sonunda Hadise'nin talebi reddedildi ve DSM grubun açtığı dava kabul gördü.

Dava sonucu ne oldu?

Tarafların itirazı üzerine Yargıtay, yerel mahkemenin kararını bozdu. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde yeniden görülen mahkemede, Hadise’nin 250 bin euro cezai şart bedelini 26 Kasım 2012 tarihinden itibaren en yüksek faiziyle DSM Grup’a ödemesine karar kıldı.

hadise 250 bin euro trendyola para mı ödeyecek

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal