Hacamat nasıl yapılır? Hacamatın vücuda faydaları ve zararları neler? Hacamat yaptırma hangi hastalıklar için iyi gelir?

Son yıllarda alternatif tıp alanında oldukça sık kullanılan tedavi yöntemlerinden hacamat, yanlış uygulandığı zaman oldukça ciddi sorunlara neden olabiliyor. Peki hacamat nasıl yapılır? Hacamatın zararları neler? İşte merak edilen detaylar…

28.04.2022-11:04 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-11:04) Hacamat nasıl yapılır? Hacamatın vücuda faydaları ve zararları neler? Hacamat yaptırma hangi hastalıklar için iyi gelir?

Alternatif tıbba ilginin oldukça arttığı son dönemlerde, en çok ilgi gören işlemlerden biri hacamat. Anca hacamat doğru ve uzman kişiler tarafından yapılmadığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Peki hacamat nasıl yapılır? Hacamatın zararları neler? Hacamat yaptırma hangi hastalıklar için iyi gelir?

Hacamat nasıl yapılır? 

Dinimizde de yeri bulunan hacamat, kelime olarak emme anlamına gelen hacamat, vücudun önemli yerlerine uygulanan ve vakum yöntemi ile pis kanın çekilme işlemidir. Oldukça detaylı olan bu işlem, stres ve panik atağı azaltırken aynı zamanda üst solunum yolları hastalıklarına da iyi gelir. Deriden ufak kesiklerle açılan yerler sayesinde vakum ile deri yüzeyindeki kan alınır. Hacamat uygulamasının doğru şekilde yapılması için mutlaka belirli bölgelerde kesiler açılmalıdır.

Hacamat nedir?

Hacamat denilen işlem, deriden vakum yolu ile alınan kan demektir. Tarihi eski Mısırlılara kadar dayanır. Hacamat için 5000 yıl öncesine dayanan bir akupuntur yöntemi demek yanlış olmaz. Uygulama alanı ise ağrı, sızı veya hastalık olan organa yakın yerlerdir.

Hacamatın faydaları

Daha önce de yapılan birçok araştırmada, hacamatın sağlık için ne kadar faydalı olduğu belirtilmiştir. Bunların başında ise vücudun toksinlerden kurtulması ve hücreleri yenilemesi gelmektedir. Hacamatın faydalarını başlıca sıralayacak olursak; 

-Vücuttaki zehirli atıkları temizler ve hazır gıdaların verdiği zararlardan vücudu arındırır. 

-Vücudu rahatlatarak, stres ve panik atağı önler. 

-Hacamat işlemi, nezle, grip gibi üst solunum yolları hastalıklarını önler. 

-Hemen hemen herkeste görülen kronik bağ ağrısına iyi gelmektedir. 

- Hacamat kan yapımını uyarıp, kansızlık (anemi) eksikliğinin tedavisine yardımcı olur.

-Sara diye bilinen epilepsi hastalığının ataklarını azaltmaktadır. 

-Vücuda enerji katar 

-Sık sık görülen baş dönmesine iyi gelir

-Hemen hemen bütün diş hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

-Organlara oksijen ve kan akışının gidişini sağlar. 

-Uykusuzluk, uyuşukluk, uykuya dalma problemleri gibi sorunlara iyi gelir. 

- Adet sancısı, regl ağrısı, adet döneminde yaşanan kramplar çoğu kadının kabusu olan, çok sıkıntı verici bir durumdur. Hacamat regl dönemi düzensizliklerini giderir, regl döneminin ağrılı, kramplı geçmesini önler.

- Hacamat uyuşturucu bağımlılığından kurtulmakta, sigarayı bırakmada çok yardımcıdır.

- Hacamat cildin oksijenle beslenmesini sağlayıp, cilt hastalıklarını önlemede çok etkilidir. Ciltte ve vücutta yağlanmayı önler.

- Hacamat stres ile başa çıkmada etkilidir. Anksiyete ve sinirlilik için en etkili tedavilerdendir.

- Yüksek tansiyon damar tıkanıklığından strese kadar pek çok nedenden meydana gelebilir. Hacamat yüksek tansiyonu düşürür.

- Hacamat kasları gevşetip, kaslara kramp girmesini ve kulunçları önler.

- Depresyon kendini mutsuz hissetme, karamsarlık halidir. Hacamat depresyonda mutluluk hormonu olan(endorfin, serotonin) salgılatır.

- Hacamat zayıflamış organ fonksiyonlarını geri kazandırır.

- Hacamat yaralar ve ülserlerin iyileşmesini hızlandırır.

- Hacamat vücuttaki iltihabı giderir. Sinüzit tedavisinde bağışıklığı güçlendirir.

Hacamat nasıl yapılır?

- Hacamat damarlardaki esnekliği artırıp hemoroid basur oluşumunu önler. Var olan basurların geçmesini sağlar.

- Hacamat damarları temizleyip yüksek kolesterolü düşürür.

- Hacamat göz ağrısı ve göz tansiyonunda hemen etkisini gösterir.

- Hafıza yaptırmanın dikkat eksikliği konsantrasyon bozukluğu gibi zihinsel faaliyetlerde iyileştirici etkisi vardır.

- Hacamat pıhtıları doğal yoldan eritip varislerin geçmesini sağlar.

- Gut ve romatizmanın metabolik birikintilerini temizler.

- Hacamat kan dolaşımını artırıp vücuttaki ağrıları giderir. Bütün hastalıklarda diğer medikal veya cerrahi tedavileri destekler.

- Hacamat yüz felcinin ilk aşamalarının tedavisinde çok önemli rol oynar.

- Karaciğer hastalıklarında hasarı önler.

- Çocuklarda huzursuzluk, sakin olamama, uyku sorunlarında tedavi edicidir.

- Hacamat ülsere de şifadır, her türlü ülser türünün tedavisinde etkilidir.

- Düzenli hacamat yaptırmak organlardaki mevcut hasarları, fonksiyon bozukluklarını tamir eder.

- Hacamat felç ve inmelerde hem koruyucu hem de tedavi edicidir.

- Hacamat damar tıkanıklığını önler, tıkalı damarları açar.

Hacamat zararları 

Evet yukarıda faydalarını saydığımız hacamat, doğru şekilde yapılmadığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bunların başında; 

- Hacamat işlemi özellikle tecrübesiz kişiler tarafından yapıldığında cilt yüzeyinde bazı yanıklara ve lekelere neden olabilir. Bu sebeple hacamat yöntemi mutlaka bilen kişiler tarafından uygulanması gerekir.

- Hacamat işlemi eğer steril ve anti bakteriyel bir ortamda yapılmazsa hacamat için vücutta açılan kesik alanlarında enfeksiyon riski görülebilir.

- Hacamat yapıldıktan sonra vücutta az da olsa kızarma ve morarma gibi durumlar görülür. Bu durumlar genellikle iki ya da üç gün içerisinde geçmektedir.

Hacamat hangi hastalıklara iyi gelir?

Hacamatla ilgili bir diğer merak edilen şey, hangi hastalıklara iyi geldiği. Hacamat özellikle cilt -yüzeyinde bulunan deri hastalıklarına çok iyi gelmektedir. 

-Yüksek tansiyon hastaları içinde hacamat oldukça etkili bir yöntemdir. Hacamat yapılan kişide tansiyon seviyesi dengeye gelir. 

-Cilt yüzeyinde meydana gelen iltihaplı hastalıkların tedavisinde de kullanılır. Genellikle kronik şekilde baş ağrısı, göğüs ağrısı ya da eklem ağrısı çeken kişilere hacamat uygulaması yapılır. Hacamat uygulaması sayesinde kan dolaşımı hızlanır ve kronik şekilde ağrılar zamanla azalmaya başlar. 

-Eğer hacamat uygulaması yaptırmak istiyorsanız bu uygulamayı mutlaka sağlık merkezlerinde yaptırmanız gerekir. Aksi halde yaptırdığınız hacamat işlemi hem istenilen sonucu vermez hem de bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Hacamat konusunda mutlaka hekimlerden bilgi alarak, bu işleme başlamak gerekir. Diğer türlü bazı riskli sağlık sorunları da ortaya çıkabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal