Hac ve umre başvuruları başladı mı? Hac kontenjanı ne kadar? Hac ve Umre başvuru fiyatları 2022

2022 yılı için hac ve umre ziyaretlerini gerçekleştirmek isteyen hacı adayları başvuruların başlayıp başlamadığını merak ediyor. Ayrıca son günlerde hac ve umre başvuru fiyatlarının ne kadar olduğu da araştırılıyor. Peki, Hac ve umre başvuruları başladı mı? Hac kontenjanı Ne Kadar? Hac ve Umre başvuru fiyatları 2022

10.04.2022-00:27 - (Son Güncelleme: 10.04.2022-12:08) Hac ve umre başvuruları başladı mı? Hac kontenjanı ne kadar? Hac ve Umre başvuru fiyatları 2022

Hac ve umre ziyareti için yapılacak olan başvuruları ile ilgili açıklamalar hacı adayları tarafından yakından takip ediliyor. Koronavirüs pandemisinden dolayı 2 yıldır Türkiye'den hac ve umre ziyaretine gidemeyen vatandaşlar, 2022 yılı için kontenjanların ne kadar olduğunu yanı sıra başvuruların ne zaman alınacağını araştırıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan bir açıklamada, Suudi Arabistan Hükümeti'nin 1 milyon kontenjan alma kararı aldıkları bilgisini paylaşırken ülkelerden alınacak olan kontenjan durumu hakkında henüz bir açıklama yayınlamadığı bildirildi.

Hac ve umre başvuruları başladı mı?

2022 Hac ve umre başvuruları başladı mı?

Diyanet'ten yapılan bir diğer açıklamada ise koronavirüs salgınından dolayı 2020 ve 2021 yıllarında yalnızca Suudi Arabistan'da yaşayan Müslümanların içinden temsili olarak çok az kişinin hac vazifesini yerine getirmesine izin verildiği belirtildi.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı'nın aldığı karar gereği 2022 yılında hem yurt içinden hem de yurt dışından toplamda 1 milyon hacı adayının ülkeye kabul edileceğinin bildirildiği Diyanet açıklamasında 65 yaş altında olan hacı adaylarının hac ve umre ibadetlerini yapabilecekleri duyuruldu.

Hac kontenjanı Ne Kadar?

Başkanlık yetkililerinin hac başvuruları ile ilgili süreci çok yakından takip ettikleri bilgisinin de paylaşıldığı açıklamada Suudi Arabistan makamlarının kısa bir süre sonra konuyla ilgili açıklama yapacağı ve başvuru süreciyle ilgili kararından Başkanlık tarafından kamuoyuna açıklanacağı aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal