Hac başvuru kayıtları ne zaman başlayacak? Hac kayıtları ve kuraları ne zaman? 2022 Hac ziyareti için takvim

Maddi durumu iyi olan Müslümanların üzerine farz olan Hac vazifesini yerine getirmek isteyen vatandaşlar kayıtların ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Hacca gitmek isteyen Müslümanlar Hac başvuru kayıtları ne zaman başlayacak? Hac kayıtları ve kuraları ne zaman? sorularını araştırmaya başladı. Konu ile alakalı tüm detaylar haberimizde yer almaktadır.

08.03.2022-23:20 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-23:21) Hac başvuru kayıtları ne zaman başlayacak? Hac kayıtları ve kuraları ne zaman? 2022 Hac ziyareti için takvim

Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle Suudi Arabistan 2020 yılının Mart ayından itibaren hac ve umre ziyareti yapmak içi Türkiye'den misafir kabul etmiyordu. 2022 yılı için benzer bir durumun söz konusu olup olmayacağı merakla beklenirken Hac vazifesini yerine getirmek isteyen vatandaşlar kayıtların ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. 

Hac başvuruları ne zaman başlayacak

Hac başvuruları ne zaman başlayacak?

En son 2019 yılının Aralık ayında hac kayıt işlemleri yapılmış, 2020 yılının Ocak ayında ise kuralar çekilmişti. Kura sonucu Hacca gidecek olan adaylar kayıt işlemlerini yaparken tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle Suudi Arabistan 2 yıl boyunca ülke dışından misafir kabul etmediği için hacca gidecek olan vatandaşlar gidememişti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 2020 yılında kura sonucu hacca gitmeye hak kazanan vatandaşların haklarının devam ettiğini açıkladı. Suudi Arabistan'ın belirlemiş olduğu riskli ülkeler arasında Türkiye'de bulunmaktadır. Son yapılan açıklamalarda Suudi Arabistan umre ve ziyaret amaçlı gelenleri sağlığını korumak amacıyla ülkeye giriş prosedürlerini güncelledi. Suudi Arabistan yaptığı açıklamaya göre umre ve ziyaret amaçlı gidecek olan kişilerin bağışıklık durumlarına bakılmadan son 48 saat içerisinde alınmış onaylı negatif PCR veya antijen testi istemektedir. Bu prosedür 9 Şubat 2022 tarihinden itibaren başlayacaktır. Suudi Arabistan'ın daha önce yaptığı açıklamada ise 10 Ekim 2021 tarihinden itibaren sadece 2 doz koronavirüs aşısı olan kişilere umre ve ibadet izni verilecektir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal