Umre yapılıyor mu? Bu sene umre ziyareti var mı, açık mı? Bu sene hac ziyareti yapılacak mı?

Tüm dünyada etkisini gösteren salgın nedeniyle iki senedir Hac ve Umre ziyaretleri yapılamıyordu. Yeni dönemde Suudi Arabistan'da kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu dışındaki tüm kısıtlamalar kaldırılması sonucu Umre ve Haccın yapılıp yapılmayacağı araştırılmaya başladı. Peki bu sene hac ve umre ziyaretleri yapılacak mı? detaylar haberimizde yer almaktadır.

08.03.2022-17:48 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-17:49) Umre yapılıyor mu? Bu sene umre ziyareti var mı, açık mı? Bu sene hac ziyareti yapılacak mı?

Tüm dünyada etkili olan salgın nedeniyle iki senedir Hac ve Umre ziyaretleri yapılmazken bu sene hac ve umre ziyaretlerinin yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Suudi Arabistan'da kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu dışında diğer korona kısıtlamaların kaldırılmasından sonra hac ve umreye gitmek isteyen Müslümanlar ziyaretlerini gerçekleştirecekleri umuduyla heyecanlanmaya başladı. 

Suudi Arabistan'da hangi kısıtlamalar kaldırıldı?

Suudi Arabistan'a gidecek yolcular için istenen negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu kaldırılırken ülkeye girişte yapılan karantina uygulamasına da son verildi. Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel İdaresi tarafından 27 Kasım 221 tarihinde yapılan açıklamaya göre bir doz aşı olan kişiler 3 günlük kurumsal karantina şartıyla tüm ülkelerden Suudi Arabistan'a seyahat edilecektir. 

Hac ve Umre ziyaretleri yapılacak mı

Hac ve Umre ziyaretleri yapılacak mı?

Umre ziyaretçilerinin sağlığını korumak için ülkeye giriş prosedürlerinin güncellendiğini duyuran Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı konuyla ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamaya göre Suudi Arabistan'a umre ya da normal ziyaret için gelen kişilerin bağışıklık durumlarına bakılmaksızın 48 saat içinde alınmış onaylı negatif sonuçlu PCR veya antijen testi istenmektedir. Prosedür 9 Şubat 2022 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacaktır. Suudi Arabistan daha önce yapmış olduğu açıklamalarda 10 Ekim 2021 tarihinden itibaren sadece 2 doz koronavirüs aşısı alanların umre ve ibadet izni verileceğini açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal