Hac kayıt kontenjanları kaç oldu? 2022 yılında kaç kişi hacca gidebilecek?

2022 yılı hac ibadetleri için hem ülke içinden hem de ülke dışından yapılacak olan ziyaretlerde kurallar ve kontenjanlarla ilgili bilgiler paylaşıldı. Peki, Hac kayıt kontenjanları kaç oldu? 2022 yılında kaç kişi hacca gidebilecek? İşte Suudi Arabistan hükümeti ve Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan hac ziyaretine ilişkin detaylı bilgiler.

09.04.2022-21:38 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-21:38) Hac kayıt kontenjanları kaç oldu? 2022 yılında kaç kişi hacca gidebilecek?

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı bir yazılı açıklama yayınlayarak 2022 yılı hac ziyaretlerinin Kovid-19 salgınına ilişkin alınan önlemler gölgesinde gerçekleşeceği bildirilirken aynı zamanda konulan kurallar ve kontenjanlara ilişkin detaylı bilgilere yer verildi.

Hem çok sayıda Müslüman'ın hac ibadetlerini eda etmesi için koronavirüs salgınına yönelik alınan sağlık tedbirlerine uyulması konusunda önem verilmesine işaret edilen açıklamada, bu kapsamda 2022 hac mevsimi sürecinde Suudi Arabistan'ın içinden ve yurt dışından gelecek olan ziyaretçiler ilgili de yetkililerin kontenjan alanında yaptıkları çalışmaları tamamladıkları bildirildi.

2022 yılında kaç kişi hacca gidebilecek?

2022 yılında kaç kişi hacca gidebilecek?

Suudi Arabistan hükümeti tarafından yapılan açıklama sonrası hac ziyareti ile ilgili bir açıklamada Türkiye'den geldi. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı'nın kontenjan sayısının 2022 yılında 1 milyona çıkarıldığı konusunda bir karar verdiğini duyuran Diyanet İşleri Başkanlığı, umre ve hac ibadetini yapmak isteyenleri Suudi Arabistan'a girişlerinde PCR, aşı ve karantina şartlarına takılmayacaklarını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ayrıca, başkanlığın süreci yakından takip ettiğini ve ilgili Bakanlıkla görüşmelerini sürdürdüğü belirtilirken Suudi Arabistan hükümeti tarafından ülkelere tanınacak olan hacı adayı kontenjanlarının belirlenmesi sonrası detaylı bilgilerin kamuoyu ile paylaşılacağı aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal