Güney Kore'den Balistik Füze Misillemesi!

Güney Kore, denizaltından balistik füze fırlatma testi gerçekleştirerek Kuzey Kore’ye misilleme yaptı. Yetkililerden yapılan açıklamaya göre test başarı ile tamamlandı.

15.09.2021-15:21 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-16:58) Güney Kore'den Balistik Füze Misillemesi!

Güney Kore, denizaltından balistik füze fırlatma testi gerçekleştirdiğini duyurdu. Yetkililerden yapılan açıklamaya göre test başarı ile tamamlandı. Hemen öncesinde de Kuzey Kore balistik füze denemesi yapmıştı. Güney Kore’nin de hemen ardından füze denemesi yapması misilleme iddialarını gündeme getirdi.

GÜNEY KORELİ YETKİLİLER: BALİSTİK FÜZE DENEMSİ BAŞARILI

Güney Kore ile Kuzey Kore ülkeleri arasında soğuk rüzgarlar esmeye devam ediyor. Güney Koreli yetkililer bugün denizaltından balistik füze fırlatma testi gerçekleştirdikleri duyurusunda bulundular. Hemen öncesinde de Kuzey Kore balistik füze denemesi yapmıştı. Güney Kore’nin de hemen ardından füze denemesi yapması misilleme iddialarını gündeme getirdi. Yetkililer denizaltından fırlatılan balistik füze denemesinin başarılı olduğu bilgisini de kamuoyu ile paylaştı.

KUZEY KORE’YE MİSİLLEME YAPILDI İDDİALARI

Güney Kore'nin deniz altından balistik füze fırlatan yedinci ülke oldu. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore balistik füze denemesi yapmıştı. Güney Kore’nin de hemen ardından füze denemesi yapması misilleme iddialarını gündeme getirdi. Füzenin denizaltı Ahn Chang-ho'dan su altına fırlatıldığı öğrenildi. Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae, kaonuya ilişkin açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Moon ‘Füzenin hedefini başarıyla vurdu’ açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal