Güney Kore’de Neden Yüzlerce K-Pop Şarkısı Kaldırıldı?

Güney Kore’de Spotify ile Kakao M arasında bir anlaşmazlık yaşandığı için yüzlerce K-Pop şarkısına ulaşılamıyor. İki taraftan da gelen açıklamalar ise, hem dinleyicileri hem de K-Pop severleri isyan ettirdi. Peki Güney Kore’de neden yüzlerce K-Pop şarkısı kaldırıldı? detaylar haberimizde…

02.03.2021-11:19 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-11:19) Güney Kore’de Neden Yüzlerce K-Pop Şarkısı Kaldırıldı?

Dünyada en çok kullanılan müzik uygulaması Spotify, Güney Kore’de henüz 1. ayını dolduruyor. Ülkeye yeni giriş yapan Spotify ile ülkedeki en büyük rakip Kakao M arasındaki bir anlaşmazlık yaşıyor. Bu anlaşmazlık sonucu, IU, Monsta X, Epik High, Seventeen, Nu'est, Mamamoo, Zico, Block B, CNBlue, Younha, Apink, Lovelyz, Jannabi gibi sanatçıların parçaları ve daha fazlası platformdan kaldırıldı.

KULLANICILAR ÇİLEDEN ÇIKTI!

K-Pop severlerin çileden çıktığını söyleyen Spotify, lisans sözleşmesinin sona ermesinden dolayı bu durumun yaşandığını ve kısa sürede çözüleceğini belirtti. Ancak Kakao M, Spotify’ın anlaşmayı yenilemek istemediğini ekledi.

KÜRESEL ANLAŞMAMIZ UZATILMADI

Kakao M tarafından yapılan açıklamada; ‘Üzerindeki görüşmeler hala devam eden yerel anlaşmadan bağımsız olarak, lisansımızın 28 Şubat'ta sona erdiğine dair bir uyarı aldık ve küresel çaptaki anlaşmamızın uzatılmasını talep ettik. Spotify'ın yerel ve küresel anlaşmaları aynı anda götürme politikasından dolayı küresel anlaşmamız uzatılmadı.’ yer aldı.

CEFASINI ÇEKEN NEDEN HEP SANATÇILAR?

Bu olaya tepki gösteren Epik High ise, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile durumu eleştirdi: ‘İşletmeler açgözlülüğü sanatın önüne koyduğunda cefasını çeken neden hep sanatçılar ve hayranlar oluyor?’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal