Güney Kore ve Japonya’dan açıklama geldi: Kuzey Kore’den üç balistik füze hamlesi

Güney Kore ve Japonya’dan yapılan açıklamalarda, Kuzey Kore’nin sabah saatlerinde Japon Denizi yönünde üç balistik füze fırlattığını duyurdu.

18.03.2024-09:15 - (Son Güncelleme: 18.03.2024-16:18)

Uzakdoğu’da gerilim yükselmeye devam ediyor. Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore tarafından yerel saatle 07.44-08.22 arasında üç balistik füze denemesi gerçekleştirildiğini ve hedefin Japon Denizi olduğunu bildirdi.

Gerilimi artıran füze denemeleri

AA’da yer alan habere göre;  füze denemelerinin, Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Açıklamada, füzelerin Kore Yarımadası'ndaki barışı ve istikrarı tehdit ettiği ifade edildi. Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin füzelerinin en fazla 50 kilometre yüksekliğe ulaşabildiğini ve Japon ulusal suları dışına düştüğünü bildirdi.

Güney Kore ve Japonya’dan açıklama geldi: Kuzey Kore’den üç balistik füze hamlesi

Herhangi bir hasar yok

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, meclis oturumunda yaptığı konuşmada füze denemelerine sert tepki gösterdi ve bunların Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiğini belirtti.

Başbakan Kişida, denemeleri "kabul edilemez" olarak nitelendirdi ve "Şiddetle kınıyoruz. Kuzey Kore'nin bir dizi eylemi ülkemizin, bölgemizin ve uluslararası toplumun barış ve güvenliğini tehdit ediyor" şeklinde konuştu. Füzelerin düştüğü bölgede deniz ve hava unsurlarında herhangi bir hasar tespit edilmediği bildirildi.

Denemelerin, 18-20 Mart tarihlerinde Seul'de düzenlenecek ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın da katılacağı "Gelecek Nesiller için Demokrasi" zirvesi öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekti.

Kuzey Kore, en son 14 Şubat'ta ülkenin doğu kıyısından yeni tip "Padasuri-6" karadan denize seyir füzesini fırlatmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal