Macron’dan Putin’e gözdağı: ‘Rus kuvvetlerine karşı kara operasyonu yapılabilir’

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya’ya karşı olarak kara operasyonu yapılabileceği yönünde bir açıklamada bulundu. İşte detaylar…

17.03.2024-17:34 - (Son Güncelleme: 17.03.2024-17:34)

Almanya ve Polonya Başbakanları ile yaptığı görüşmenin ardından Le Parisien gazetesine açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Ukrayna savaşını derinden etkileyebilecek bir kara operasyonunu yapmak zorunda kalabileceklerini ifade etti. 

Macron’dan Putin’e gözdağı

AA’da yer alan habere göre; Kamuoyunda Scholz ile Ukrayna arasındaki gerginlik iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Macron, Almanya ile aralarında hiçbir anlaşmazlık olmadığını belirtti.

Stratejik farklılıkların tartışmalarının önüne geçmek için hızla Almanya'ya gittiğini ifade eden Macron, Alman Şansölye ile hedefler ve Ukrayna konusunda "büyük bir ortak görüş" içinde olduklarını vurguladı. Macron, Almanya ve Fransa'nın Ukrayna meselesinde "birbirini tamamlayıcı güçler" olarak görebileceğini dile getirdi.

Macron’dan Putin’e gözdağı: ‘Rus kuvvetlerine karşı kara operasyonu yapılabilir’

‘Fransa, Rus kuvvetlerine karşı bunu yapabilir’

AB ülkeleri arasında geçtiğimiz haftalarda tartışmalara neden olan "Ukrayna'ya asker gönderme ihtimali" üzerine konuşan Macron, "Bunu arzulamıyorum ve bu konuda inisiyatif almayacağım, ancak belki de bir noktada Rus kuvvetlerine karşı kara operasyonu yapılması gerekebilir. Fransa'nın bu konuda güçlü olması önemlidir." ifadelerini kullandı.

Macron, Avrupa'daki birçok ülkenin Rusya'ya karşı mücadelede kendileriyle "aynı çizgide" olduğunu belirterek, askeri dahil tüm senaryolara hazır olduklarını söyledi. Ayrıca Rusya'nın "korku söylemi" yaydığını ve buna kanılmaması gerektiğini belirten Macron, "Kendimizi korkutmayalım. Karşımızda büyük bir güç yok. Rusya nükleer silahlara sahip orta ölçekli bir güç." şeklinde konuştu.

Macron, Ukrayna konusunda Almanya ve Polonya'yı daha fazla ve farklı adımlar atmaya ikna etmek için Berlin'e gittiğini ve bu nedenle Ukrayna ziyaretini ertelediğini kaydetti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal