Murat Kurum’dan kentsel dönüşüm mesajı: ‘İstanbul depreme hazırlıklı olacak’

Cumhur İttifakı’nın yerel seçimdeki İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul’un depreme hazırlayacaklarını dile getirdi. Kurum, ‘’Sadece İstanbul'da, 173 bin kentsel dönüşüm başlatmış, 365 bin sosyal konutu başlatmış, 81 ilde, 72 milyon metrekare millet bahçesi bitirmiş ve 40 tarihi meydanın ihyasını yapmış bir anlayışla karşınıza geldim." dedi.

17.03.2024-16:48 - (Son Güncelleme: 17.03.2024-16:48)

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde düzenlenen Topağacı Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni'nde konuşan Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum, Topağacı'nda 1174 bağımsız birimden oluşan bir proje için temellerin atıldığını belirterek, iki günde gerçekleştirdikleri çalışmanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tam 5 yılda yaptıklarından daha fazla olduğunu söyledi. 

Ümraniye'deki imar sorunlarına ve kentsel dönüşüm taleplerine yanıt vermek için Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ile gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Kurum, "Son 5 yılda 46 bin afet konutunu tamamladık. Sadece İstanbul'da 173 bin kentsel dönüşüm projesi başlattık, 365 bin sosyal konutun inşasına başladık. Ayrıca, 81 ilde 72 milyon metrekarelik millet bahçeleri oluşturduk ve 40 tarihi meydanın restore edilmesini sağladık. Şehirlerimize ve vatandaşlarımıza hizmet etmekten gurur duyuyoruz." şeklinde konuştu.

‘İstanbul depreme hazırlıklı olacak’

AA’da yer alan habere göre; Kurum, İstanbul'a olan bağlılıklarının, deprem konusunu tam anlamıyla bir istiklal ve milli güvenlik meselesi olarak gördüklerini belirterek, şehri depreme hazırlayacaklarını kararlılıkla ifade etti.

Trafik sorununun kentin en büyük problemlerinden biri olduğunu vurgulayan Kurum, "230 kilometrelik metro sözü verip, ancak bu süreçte sadece 8 kilometre metro inşa edildi. Üstelik, bizim başlattığımız metro projelerini iptal ettiler ve tünellerimize beton döktüler. Şimdi telaşlanıp aceleyle işe başlama törenleri düzenliyorlar. Bu ne cüret? Açılış töreni mi, temel atma mı değil, işe başlama töreni." şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak, burada vatandaşlarla bir arada, davul zurna eşliğinde Topağacı'nın geleceğini inşa ettiklerini belirten Kurum, "İşe başlama töreni nedir? Ne anlama geliyor? Telaş içindeler. Ne yapacaklarını bilemiyorlar. Murat ismini duyduklarında şaşırıyorlar. Bu yüzden Murat Kurum'u onlara anlatacağız. Kendisiyle birçok kez karşılaşacaklar ve hizmetin, eserin nasıl yapıldığını, İstanbul'a verilen vaatlerin nasıl yerine getirildiğini görecekler. Hatırlamıyorum diyorlar ama hatırlayacaklar." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Murat Kurum’dan kentsel dönüşüm mesajı: ‘İstanbul depreme hazırlıklı olacak’

‘Söz verdiysen o sözleri tutacaksın’

Kurum, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Bu millet seni unutur. Söz verdiysen o sözleri tutacaksın. Öyle hatırlamıyorum, unuttum, bilmiyorum yok. İşine geldi mi reklam bütçesini deprem bütçesinin iki katı harcamayı biliyorsun. İşine geldi mi, kendi menfaatini gördün mü oraya gidip çadır kurmayı biliyorsun. İşine geldi mi İstanbul'un kaynaklarını çarçur etmeyi biliyorsun ama sözlerini hatırlamıyorsun. 'İstanbul'a depremle ilgili konut yapacağım.' diyorsun. O konutları yapmıyorsun. Yok öyle yağma."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal