Güney Kore, Türk vatandaşlarına vize zorunluluğunu kaldırdığını açıkladı!

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamalara göre, Güney Kore Türk vatandaşlara uyguladığı vize kuralını tekrardan kaldırdı.

25.03.2022-08:50 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-08:50) Güney Kore, Türk vatandaşlarına vize zorunluluğunu kaldırdığını açıkladı!

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiler doğrultusunda, Güney Kore'nin Türk vatandaşlara uyguladığı vize kuralı tekrardan kaldırıldı. Buna göre Türk vatandaşlar yalnızca pasaportuyla birlikte ülkeye giriş yapabilecek.

Dışişleri Bakanlığı'nın web adresinde yapılan yazılı açıklamaya göre, 3 Mayıs 1972 tarihinde yürürlüğe giren Güney Kore ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki vize muafiyeti, Kovid-19 pandemisine karşı alınan önlemler doğrultusunda Kore Hükümeti tarafından, 13 Nisan 2020 tarihi itibariyle kaldırılmış ve ülkeye girişler sınırlandırılmıştı. Ancak dünya genelinde Kovid-19 pandemisinin giderek etkisini yitirmesi, ülkelerin uyguladıkları kısıtlayıcı politikalarını kaldırmasını beraberinde getirdi. Buna bağlı olarak da Kore Hükümeti'nin uyguladığı ülkeye girişlerde tabii olunan vize uygulaması da tekrardan kaldırıldı.

Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde yer alan açıklamanın tam metni ise şöyle;

"Karşılıklı olarak vize muafiyeti uygulanmaktadır. Güney Kore ile ülkemiz arasında 3 Mayıs 1972 tarihinde yürürlüğe giren vize muafiyeti uygulaması, Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında Kore Hükümetince, 13 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, bir sonraki bildirime kadar askıya alınmıştır. Sözkonusu uygulama diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu hamillerini kapsamamaktadır.

Kovid-19 tedbirleri nedeniyle Kore Cumhuriyeti’ne turistik seyahatler halihazırda mümkün değildir.

Vatandaşlarımızın Güney Kore’ye seyahat etmeden önce Kovid-19 bağlamında Güney Kore makamlarınca alınmış olan ve ülkeye girişte uygulanan kısıtlamalar hakkında Seul Büyükelçiliğimizin tavsiye ve uyarılarını dikkate almaları uygun olacaktır."

Bu sayede artık Türk vatandaşlar, Güney Kore'ye vizesiz bir şekilde ziyaret gerçekleştirebilecekler.

Güney Kore, Türk vatandaşlarına vize zorunluluğunu kaldırdığını açıkladı!

İkili ilişkilerin 65. yıl dönümü

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Türkiye ile Güney Kore arasındaki diplomatik ilişkilerinin 65. yıl dönümünü kutlandı. 8 Mart 1957 yılında başlayan ikili diplomatik ilişkilerin kurulmasının 65. yılı bu ay karşılıklı olarak kutlandı.

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee bu bağlamda yaptığı açıklamada, "Binlerce yıl önce komşu olarak ve şimdi Asya'nın iki ucunda bulunan yakın ve uzak kardeşler olarak çok özel bir ilişki sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal