Güney Kore'de İnşa Edilen Yüzen Şehrin Detayları Belli Oldu!

Güney Kore basınına yansıyan bilgilere göre yüzen şehir Busan, 2025 yılında insanların hizmetine açılacak.

27.11.2021-15:43 - (Son Güncelleme: 27.11.2021-15:48) Güney Kore'de İnşa Edilen Yüzen Şehrin Detayları Belli Oldu!

Dünya'nın ilk yüzen şehri olacak olan ve Güney Kore'de inşa edilen Busan şehri 2025 yılında hizmete girmeye hazırlanıyor.

Birleşmiş Milletler tarafından maddi destek sağlanan Oceanix adlı proje 2025 yılına yetiştirilmeye hazırlanıyor. Yaklaşan iklim krizi ile mücadele için inşa edilen yüzen şehir 75 hektarlık alana inşa edilirken, bölgede 10 bin kişinin yaşaması hedefleniyor.

YÜZEN ŞEHİR SON TEKNOLOJİ İLE DONALTILDI

Binaların çatısında bulunacak olan güneş panelleri sayesinde ihtiyacı olan enerjiyi buradan karşılayacak olan çevre dostu şehir, kendi alanında bir öncü olacak.

PROJENİN MALİYETİ BELLİ OLDU

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre, yüzen şehrin toplamda 200 milyon dolara mal olması bekleniyor. Yüzen şehirde kim veya kimlerin kalacağı henüz belirtilmezken burada kalacak kişilerin özel bir kura yolu ile seçileceği söyleniyor.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER YETKİLİSİ YÜZEN ŞEHİR HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Birleşmiş Milletler Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif yüzen şehrin oldukça ilgi çekici bir proje olduğunu vurgulayarak konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; “Suyla savaşmak yerine, onunla uyum içinde yaşamayı öğrenelim. Yüzen şehir konsepti aracılığıyla iklime uyum ve doğaya dayalı çözümler geliştirmeyi dört gözle bekliyoruz ve Busan, prototipi yerleştirmek için ideal seçim" 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal