Türkiye-Güney Kore İlişkileri Yükselişte, Altay Tankı Görüşmeye Damga Vurdu!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun gerçekleştirdiği Güney Kore ziyaretinde konu ikili ilişkiler ve savunma sanayisi oldu.

07.11.2021-09:06 - (Son Güncelleme: 07.11.2021-09:11)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Güney Kore'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette iki ülke arasında savunma sanayi anlaşmaları görüşüldü. Güney Kore Büyükelçisi Lee Won-IK yaptığı açıklamada Altay Tankının güçlü motoruna övgü dolu sözler söylerken açıklamalarını şu sözlerle devam ettirdi; "Umarım seri üretim projesi planlandığı gibi iyi gider, böylece Türk yapımı Altay tankı Türk ordusunu güçlendirmeye yardımcı olur." 

GÜNEY KORE İLE İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK

Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini ve iki ülkenin gelecek yıllarda ortak projeler geliştireceğini belirterek açıklamasında şu sözlere yer verdi;  "Önümüzdeki dönemde savunma sanayiindeki iş birliğimizin çeşitli projelerle güçlenmesi bekleniyor. Bakanımız, ikili ticaretimizin daha dengeli bir yapıya kavuşturulması ve büyüyen ticari açığımızın giderilmesi için birlikte çalışılmasının önemini vurguladı. Ticari meselelerin çözümü bağlamında, aramızdaki Serbest Ticaret Anlaşmasıyla ilgili beklentilerimize dikkat çekti, bu alandaki ilişkilerimizin kazan-kazan temelinde gelişmesi gereğini dile getirdi."


TÜRKİYE GÜNEY KORE ŞİRKETLERİ YATIRIM YAPMAYA DAVET EDİYOR

Koronavirüs salgını sonrası ortaya çıkan üretim sorununun Türkiye'yi gelecek yıllarda üretimin merkezi haline getireceğini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Kore'li yatırımcıları Türkiye'ye çağırdı. İkili ilişkilerde yaşanan tek sorunun FETÖ terör örgütünü olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, FETÖ'nün Güney Kore için bir güvenlik sorunu olduğunun altını çizdi. Görüşmelerin ardından konuşan Güney Kore'nin Türkiye Büyükelçisi Ersin Erçin, şu sözleri söyledi; "Sayın Bakanımız, yaptığı görüşmelerde stratejik bir alan olan savunma sanayinde iş birliğinin önemini vurguladı, helikopter, insansız hava araçları, zırhlı araçlar, roket motorları ve nakliye uçaklarının ortak üretimi ve geliştirilmesi projelerinde birlikte çalışılmasını önerdi. Kore tarafı, ülkemizle bu alandaki iş birliği perspektifini olumlu değerlendiriyor. Önümüzdeki dönemde savunma sanayindeki iş birliğimizin çeşitli projelerle güçlenmesi bekleniyor. Toplantıda görüşülen konuların yakından izlenmesi için ortak bir mekanizma oluşturuldu."


GÜNEY KORE ALTAY TANKINA HAYRAN KALDI

Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayisi konusunda önemli atılımlarda bulunduğunu belirten Güney Kore Büyükelçisi Lee Won-Ik yerli ve milli tank Altay hakkında şu sözlere yer verdi; "Umarım seri üretim projesi planlandığı gibi iyi gider, böylece Türk yapımı Altay tankı Türk ordusunu güçlendirmeye yardımcı olur. İki ülke arasındaki savunma iş birliği projesinin geliştirilmesine de katkıda bulunur. Savunma alanında, karşılıklı olarak üstün yönleri paylaşarak ve eksiklikleri telafi ederek bir arada yaşayabilmemiz için iş birliğini güçlendirmemiz gerekiyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal