Güney Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

1970’li yıllardan sonra Kıbrıs Adası’nda yapılan savaş sonucunda Kıbrıs’ın güney ve kuzey olarak ayrılması ve bu iki bölgenin yönetiminin farklı ülkeler de bulunması gezi yapabilmek bazı koşullarda güçleşebilmektedir.

07.07.2020-16:10 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-16:06) Güney Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Güney Kıbrıs’ta gezilecek yerler listenizin en başına şüphesiz tarihî mekânları almalısınız. Bölge, eskiden beri kullanılan bir ada olması sebebi ile oldukça eski bir tarihe sahiptir. Güney Kıbrıs’ta gezilebilecek yerler arasında bulunan Larnaka, doğal güzelliği ile sizi selamlayacaktır. Akdeniz ikliminin kıyılarında yer bulduğu Larnaka kentinde, palmiye ağaçları sizleri büyüleyecek güce sahipken tertemiz plajı, Güney Kıbrıs’tan ayrılmamak istemenize yol açacaktır. Her gün binlerce turiste ev sahipliği eden bu kentlerin başında aynı zamanda, Limasol kenti bulunmaktadır. Bu kentler Güney Kıbrıs’ta gezilecek yerler listenizin en büyük ve gizemli kentleri olacaktır. Leymosun olarak da bilinen bu kent, bir liman kenti olma özelliği taşımaktadır. Körfez kıyısına kurulan kentin ikinci büyük Güney Kıbrıs şehri olması ve büyük bir tatil beldesi olarak bilinmesi kenti çekici kılan özelliklerdendir.

Güney Kıbrıs’ta Yapılacak Şeyler

Güney Kıbrıs’ta gezilecek yerler listenin belki de en başında gelen yerleri arasında yer alan Limasol kentin, kıyı kıyı Akdeniz iklimine ev sahipliği etmekte ve palmiye ağaçları ile görenleri hayran bırakmaktadır. Bu bölgeye gelindiği zaman en çok ziyaret edilen yerlerin başında ise Amathus Harabeleri ve Limasol Hayvanat Bahçesi gelmektedir. Eğer bu şehir de gezmeyi planlıyorsanız, tarihi beldeleri gezdikten sonra şehrin masmavi sularına karşı bölgenin yöresel tatlarını denemelisiniz. Ayrıca Fasouri Watermania Su Parkı, Kourion Antik Kenti ve Frenk İmparatorluğu’ndan beri Güney Kıbrıs topraklarında bulunan Kolossi Kalesi gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır. Bu tarihi mekanların dışında birçok köyü de içinde bulunduran Güney Kıbrıs’ta, kireçten oluşan bembeyaz taşları içinde bulunduran antik kentlerde gezmek ve serinliği hissetmek unutulmamalıdır.

Güney Kıbrıs’ta Tarihi Mekanlar

Frenk İmparatorluğu’ndan beri bu bölgede yer alan Kolossi Kalesi, şehrin antik kentleri arasında yer alan Kolossi denilen görkemli bir kentte bulunmaktadır. Kentin müzeleri de aynı zamanda, tarihi objeleri içinde saklamaktadır. Araba Müzesi gibi müzelere ev sahibi eden Limasol kentinde yıllardır bulunan hayvanat bahçesi de hem doğal güzelliği korumakta hem de tarihi mekanlara değer katmakta ve Güney Kıbrıs’ta gezilecek yerler listesinde yer almaktadır.

Güney Kıbrıs’ın Meşhur Yemekleri

Gözlemeye benzer görüntüsü olan Hellim Böreği, bu bölgeye gelinince muhakkak tadılması gereken yemekler arasında yer almaktadır. İnce hamuru ve geometrik kesimlerle süslenen görüntüsü de aynı zamanda bu yöresel yemeği ilgi çekçi kılmaktadır. Kolokas bitkisi adı verilen bitkiden yapılan bir diğer yerel lezzet çeşidi de Bullez’dir. Bullez yöresel yemeği, Kolokas bitkisinin henüz küçükken toplanıp kızartılması ve pilav yahut da meze ile sunulan bir yemektir. Kıbrıs’ın Kolokas yemeği de yine kendi adını taşıyan bir bitkiden yapılan yöresel bir yemek türüdür. Kuzu eti ile birlikte sunulan bu yemek Kıbrıs’ın vazgeçilmez yemekleri arasında yerini bulmuştur. Bu bölgeye has yağlar, peynirlerle yapılan Piruhi yemeği de görüntüsü ile küçük ancak lezzet ve öğün için oldukça doyurucu özelliğe sahip bir başka yerel yemektir. Bu bölge aynı zamanda, deniz kıyılarında yapılan lezzetli kebaplar ile de ün salmıştır. Bu kebaplar arasında şüphesiz en gözde olanları Kıbrıs ve Şeftali Kebabı’dır.   

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal