Güney Afrika'da Aşılama ABD’li Şirketin Aşısı ile Başlayacak

Güney Afrika Cumhuriyeti, birinci faz aşılama uygulamalarına AstraZeneca yerine, ABD'li ilaç şirketi Johnson & Johnson'ın geliştirdiği koronavirüs aşılarıyla başlayacak.

10.02.2021-14:13 - (Son Güncelleme: 10.02.2021-14:13) Güney Afrika'da Aşılama ABD’li Şirketin Aşısı ile Başlayacak

Sağlık Bakanı Zweli Mkhize, sosyal medya hesabından, sağlık çalışanlarını kapsayan birinci faz COVID-19 aşılama çalışmalarına, AstaZenaca aşılarının yerine Johnson & Johnson aşılarıyla başlanacağını açıkladı.

GÜNEY AFRİKA'DAKİ MUTASYONLU VİRÜSE KARŞI ETKİLİ

Johnson & Johnson aşılarının Güney Afrika Cumhuriyeti'nde ortaya çıkan ve B.1.351 adı verilen mutasyonlu koronavirüs türüne karşı etkisinin kanıtlanmış olduğunun altını çizen Mkhize, aşının ülkede kullanımı için gerekli onay sürecinin sürdüğünü söyledi.

Mkhize, halihazırda stoklarında yer alan AstraZenaca aşılarının, orijinal plana sadık kalınarak son kullanma tarihinden önce dağıtılacağını belirtti.

DİĞER AŞI ŞİRKETLERİYLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V aşılarının tedariki konusunda yapılan görüşmelerde ilerleme gerçekleştiğini belirten Mkhize, Çinli Sinopharm şirketinin geliştirdiği aşılar için de görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

Güney Afrika Cumhuriyeti 9 milyon doz Johnson & Johnson aşısı için anlaşma yapmıştı.

Hükümet, Oxford-AstraZeneca aşılarının mutasyonlu B.1.351 Kovid-19 türüne karşı daha az etkili olduğunun ortaya çıkmasından sonra, bu aşıların kullanımını geçici olarak durdurmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal