Dünya Afrin'i Böyle Gördü!

Türkiye'nin eli kulağında olan Afrin operasyonu yabancı medyanın gündeminden düşmüyor.

20.01.2018-12:32 - (Son Güncelleme: 20.01.2018-12:32) Dünya Afrin'i Böyle Gördü!

Ankara ile Washington arasında meydana gelen "sınır ordusu" sıkıntısı ve Türkiye'nin olası Afrin operasyonu yabancı medyada birçok haber ve yorumlara neden oldu.

Independent: Gazetenin tanınmış yazarı ve Ortadoğu uzmanı Robert Fisk, "Türkiye, mini bir devletin yaratılmasına asla izin vermez" ifadelerine yer verdi.

BBC: ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un ülkesinin bir "sınır ordusu"nu oluşturmayacağına dair açıklamalarının "Afrin'in batısı ve kuzeyindeki Türk tankları ve kuvvetlerinin yığınağına son veremedi" yorumunda bulundu.

The Hill: Türkiye'nin ABD'nin YPG'ye desteğini durdurmaması halinde Suriye'de harekete geçeceği uyarısı yaptığını" yazan The Hill, uyarının, ABD'nin, YPG milisinin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri'ne yardım edeceğini duyurmasından sonra geldiğini vurguladı.

Le Figaro: Washington'un Suriye hakkında planlarının Türkiye'yi rahatsız ettiğini ifade ediyor. Gazete, "Türklerin ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde sınır muhafızlarını oluşturma projesine karşı kazan kaldırması, Washington'un planlarını gözden geçirmeye mecbur etti" ifadesi yer alıyor.

El Cezire: "Ankara 'terörist' olarak değerlendirdiği YPG militanlarını temizlemek için sınır ötesi bir askeri operasyonu başlatmaya hazırlanıyor" yorumunda blundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal