Yunanistan'ın Kaçak Göçmenlere İşkencesi Devam Ediyor

Edirne'de, Türkiye-Yunanistan hudut hattında kaçak göçmenlerin 'geri itme' dramı sürüyor. Son olarak Meriç Nehri'ne atılan göçmenler, plastik mermilerle vücutlarının farklı yerlerine ateş edildiğini, elektrikli şok cihazları ile müdahale ettiklerini ve ağır darba maruz kaldıklarını söylediler.

30.05.2019-11:37 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-12:50)

Yunan polisi tarafından elektrikli şokla etkisiz hale getirilmesinin ardından plastik mermi sıkılan ve sopalarla öldüresiye darp edilen göçmenler, Meriç Nehri'ne atıldı.

Sınır hattında vazife yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı piyade birlikleri 'hudut kartalları' tarafından belirlenen göçmenler, hemen koruma altına alınarak, ilk yardım müdahaleleri gerçekleştirildi. Göçmenler, tamamlanan işlemlerinin sonrasında Edirne Göç İdaresi Müdürlüğü'nde bakım ve koruma altına alındı.

Irak asıllı İbrahim Hıdır (35), Mısır asıllı Hasan Mahmut (18) ve Ahmet Samir (26), İstanbul Esenyurt'ta göçmen kaçakçıları ile anlaşmalarının ardından Türkiye'den yasa dışı yollarla 9 kişilik grup içinde Edirne üstünden Yunanistan'ın Dimetoka kentine ulaştı. Dimetoka'dan Selanik'e geçmeye çalışırken otogarda Yunan polisleri tarafından tutulup karakolu götürüldüklerini ifade ettiler. Karakol içinde kendileri gibi yaklaşık 35 kaçak göçmenin daha tutulduğunu söyleyen, göçmenler yaklaşık 2 gün karakolda kaldıklarını söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal