Yerli Otomobilin Fabrikası İçin İlk Kazma Vuruldu

Yerli otomobilin fabrikasında alt yapı işlemleri tamamlandı. Temel atma töreni coronavirüs nedeniyle ertelenirken, temel atma töreninin haziran ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

21.05.2020-10:51 - (Son Güncelleme: 21.05.2020-10:33) Yerli Otomobilin Fabrikası İçin İlk Kazma Vuruldu

Geçtiğimiz yılın son ayında Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde düzenlenen görkemli bir törenle görücüye çıkarılan yerli otomobilin üretileceği fabrika için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu tamamlandı. ÇED raporunun yanı sıra Gemlik'te denize sıfır bin dönüm askeri kamp arazisi üzerine inşa edilecek dev tesisin zemin etütleri de gerçekleştirildi. Tesiste, elektrik, su ve doğal gaz gibi gerekli olan tüm alt yapı da hazır hale getirildi.

2022 yılında üretime başlanması planlanan fabrikanın inşaatının 18 ayda tamamlanması planlanırken, temel atma töreninin de haziran ayında yapılacağı düşünülüyor. Ayrınca, fabrikanın kuruluşuna ilişkin çalışmalar kapsamında mart ayında düzenlenmesi planlanlandı fakat coronavirüs salgınından dolayı ertelenen tanıtım toplantısının da haziran ayında gerekli tedbir alınarak yapılması bekleniyor. Bakan Varank, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili olarak açıklama yapmış ve  temel atma tarihine ilişkin olarak büyük bir aksaklık öngörmediklerini en fazla bir kaç haftalık sarkma olabileceğini belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal