Uşşaki Tarikat Lideri Fatih Nurullah Çocuk İstismarından Tutuklandı

Sakarya’nın Akyazı ilçesinin Kuzuluk mahallesindeki Uşşaki Tarikati lideri Fatih Nurullah, 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği için gözaltına alındı. Nurullah'ın daha evvel 10 yaşında bir çocuğu da istismar ettiği ortaya çıktı.

02.09.2020-16:36 - (Son Güncelleme: 03.09.2020-11:22) Uşşaki Tarikat Lideri Fatih Nurullah Çocuk İstismarından Tutuklandı

Sakarya’nın Akyazı ilçesinin Kuzuluk mahallesinde bulunan Uşşaki Tarikat Lideri Fatih Nurullah, önceki hafta perşembe günü jandarma tarafından çocuğa cinsel istismar suçuyla gözaltına alındı.

Jandarma’nın tarikat liderini gözaltına alma esnasında tarikat mensupları, istismara uğrayan çocuğun babasını darbetti. Mağdur babanın omzu kırıldı, belinde ve kolunda yaralar oluştu.

Jandarmaların Nurullah’ı gözaltına alma sebebi, yakın zamana kadar annesiyle dergahta bulunan 12 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar ihbarıydı.

Olaya yönelik soruşturmayı yürüten Akyazı Cumhuriyet Savcısı, tacize uğrayan küçük kızın ifadesine başvurdu.

12 yaşındaki Y. A. Temmuz ayında yaşanan cinsel istismarı şöyle anlattı:

''Olayın olduğu gün Fatih isimli kişi annemin telefonuna saat 20:30 – 21:00 arasında çay istediği şeklinde mesaj atmıştı. Ben de ona çay götürmüştüm.

Bana ‘herkes kapıyı çalarak girer, sen çalmadan da girebilirsin’ dedi. Sonra bir şeyler daha istedi ben de getirmek için aşağıya gittim. İstediklerini götürmek için tekrar yukarı çıktım. Evin salonundaydık. Üst katta ben ve Fatih’ten başka kimse yoktu.

Beni bana bir şey demeden dudağımdan öptü ben ona bir tepki vermedim. Çünkü korkmuştum. Ben üst kata çıktığım zaman her fırsatta beni öperdi ve anneme babama söylememem konusunda bana telkinde bulunurdu.''

10 YAŞINDA BİR BAŞKA ÇOCUK DAHA!

12 yaşındaki Y.A., ''dergahta'' 10 yaşında bir kız çocuğunun tarikat lideri tarafından cinsel istismara uğradığını şu sözlerle açıkladı:

''O bana Fatih’in onu kucağına oturttuğunu anlatmıştı. Bu da benim yaşadığım olay ile aynı gün oldu'' dedi.

Perşembe akşam gözaltına alınan Fatih Nurullah, Pazartesi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, Nurullah’ın tutuklanmasına karar verdi.

Dava dosyasında Y.A.’nın ifadesinin haricinde Fatih Nurullah’ın Y.A.’nın babasıyla yaptığı ve yaşananları kısmen de olsa itiraf ettiği telefon görüşmesine ait ses kaydının olduğu da öğrenildi.

Diğer taraftan Y.A.’nın ailesinin can güvenliklerinden endişeli ve çaresiz olduklarını bildirildi.  

SES KAYDI ORTAYA ÇIKTI

Baba F.A. ile Fatih Nurullah arasındaki konuşmanın kaydedildiği açıklandı.

Fatih Nurullah, kaydın içeriğinde çocuğa yaptığı istismarı itiraf ediyor ve müridine ifşa olmamak için adeta yalvarıyordu.

YA İNTİHAR EDECEĞİM YA DA GİDECEĞİM...

Fatih Nurullah şöyle anlatıyordu: ''Deniyor ki bana Y.A. psikolojik sorunlar çekiyor, pedagoga götüreceğiz, seni hapse atacaklar. Böyle bir şey olursa daha duramam buralarda, millete rezil oluruz, ben insan içine çıkamam, ya intihar edeceğim ya da gideceğim, havayolları açık olsaydı şimdiye oradaydım.''

Nurullah'ın babayı arayıp şu sözleri söylediği bildirildi. ''Bu işin raconunu sen kes, beni hanımlarla muhatap etme, canını alayım diyorsan gel canımı al, başka bir şey diyorsan ona da razıyım, ben çıkmaz bir şeyin içine girdim''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal