Türkiye, OECD Ülkeleri arasında En Çok Büyüme Oranına Sahip Ülke Oldu

2020 yılının sonuna yaklaşılırken ekonomi ile ilgili son veriler geldi. Türkiye, büyüme oranında yılın üçüncü çeyreğinde yakaladığı yüzde 6,7'lik performansla Kovid-19 salgını başta olmak üzere birçok düşmana ve söyleme rağmen pozitif büyüme gösteren tek OECD ülkesi oldu.

01.12.2020-01:44 - (Son Güncelleme: 01.12.2020-01:46) Türkiye, OECD Ülkeleri arasında En Çok Büyüme Oranına Sahip Ülke Oldu

OECD ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen göre, salgınla mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamalarla yılın ilk yarısında keskin düşüşler gösteren gayri safi yurt içi hasıla (GSYH), üçüncü çeyrekte OECD ülkeleri için yüzde eksi 4,1 olarak hesaplandı. Söz konusu dönemde ekonomik daralma Avrupa Birliği'nde (AB) yüzde 4,3, Euro Bölgesi'nde yüzde 4,4 şeklinde kayıtlara geçti.

'BİRÇOK ÜLKENİN EKONOMİSİ KÜÇÜLDÜ'

Yayınlanan verilerde Kovid-19 salgınıyla başa çıkamayan ülkelerin ekonomilerinde önemli düşüşler gözlemlenirken ekonomisi fazla küçülme gösteren ülkeler yüzde 10,3 ile Şili, yüzde 9,6 ile Birleşik Krallık ve yüzde 9,5 ile Kolombiya oldu.
50 bin insanın öldüğü salgının kontrol altına bir türlü alınamadığı İtalya'da ekonomi yüzde 4,7 küçülürken, 250 binden fazla insanın öldüğü ABD'de ise ekonomi yüzde 2,9 küçüldü.

'POZİTİF BÜYÜME KAYDEDEN TEK ÜLKEYİZ'

Türkiye, salgın sırasında yapılan yatırımlar nedeniyle OECD ülkeleri içerisinde tek pozitif büyüme kaydeden ülke olarak 29 ülke arasında birinci sırada yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal