Türkiye - İran Arasında Hudut Güvenliği Mutabakatı İmzalandı

Türkiye ve İran arasında hudut güvenliğine ilişkin mutabakat, Van’da gerçekleştirilen toplantıyla imza altına alındı

18.07.2019-14:44 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-14:40) Türkiye - İran Arasında Hudut Güvenliği Mutabakatı İmzalandı

Elite World Van Hotel’de gerçekleştirilen 2. Derece Hudut Komiserliği toplantısına katılan Vali Mehmet Emin Bilmez ile İran’ın Urumiye şehri Hudut Komseri Albay Ali Alipour arasında hudut güvenliği mutabakatı imzalandı.

İmza töreninin ardından açıklamalar yapan Van Valisi Bilmez, toplantıda terör unsurlarının sınırdan geçişini ve teröristlere karşı ortak mücadele meselelerini ele aldıklarını aktardı.

Vali Bilmez, “Her iki ülkenin de ekonomisine zarar veren her türlü kaçakçılığın önüne geçilmesi için yararlı görüşmeler yapıldı. Bunlar ortak metin şekilde protokole bağlandı. Ben katkılarından dolayı Urumiye heyetine teşekkür ediyor, onları Van’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” ifadesinde bulundu.

'SINIRDA HERHANGİ BİR SORUN YOK'  

Sınır güvenliği hakkında bir toplantı düzenlediklerini belirten  Urumiye kenti Hudut Komseri Albay Ali Alipour ise, Türkiye ile İran İslam Cumhuriyeti sınırında her iki ülkeyi de üzecek bir sorunun söz konusu olmadığını aktardı.

İran heyeti, toplantıdan sonra kentten ayrıldı. Toplantıya Vali Mehmet Emin Bilmez ile Urumiye kenti Hudut Komseri Albay Ali Alipour’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, 6. Hudut Tugay Komutanı Albay İlker Ertuğrul ve İran’ın Urumiye kenti heyeti katıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal