AB Türkiye'deki Mülteciler İçin 1.41 Milyar Euro Destek Sağlayacak

AB, Türkiye'deki mültecilere destek olmak için 1.41 milyar euroluk tedbir alma hazırlığında

18.07.2019-14:39 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-14:34) AB Türkiye'deki Mülteciler İçin 1.41 Milyar Euro Destek Sağlayacak

Avrupa Birliği Komisyonu, sağlık, koruma, sosyo-ekonomik destek ve belediye altyapısı alanlarında Türkiye'deki mültecilere destek olmak amacıyla 1.41 milyar euro tutarında özel tedbir alacak.

Söz konusu tedbir ile FRIT doğrultusundaki 6 milyar euronun toplam 5.6 milyar euroluk bölümünün tahsis edildiği, kalan kısmının ise yaz aylarında tahsis edileceği bildirildi.

YENİ DESTEK PAKETİ DOĞRULTUSUNDA 4 PROJE 

Yeni destek paketi doğrultusunda  sağlık, koruma, sosyo-ekonomik destek ve belediye altyapısı alanlarında dört projeye imza atılacak. Söz konusu paket aynı zamanda insani yardımdan kalkınma desteği yaklaşımına geçişi yansıtacak.

"MÜLTECİ NÜFUSUNUN YÜKSEK OLDUĞU ŞEHİRLERDE ALTYAPI HİZMETLERİ ARTIRILACAK"  

Paketin kabul edilmesiyle AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, şunları aktarı:

"Bu finansman kararıyla AB, taahhütlerini yerine getirmeye devam ettiğini göstermektedir. Mültecilere yönelik sağlık ve koruma hizmetlerini, ve mülteci ve ev sahibi toplumların dirençliliği ve kendi kendine yetebilme kapasitelerinin sosyo-ekonomik destek vasıtasıyla arttırılmasını sağlamayı sürdüreceğiz. Bunların yanı sıra mülteci nüfusu yüksek illerde belediye altyapı hizmetlerine destek arttırılacaktır. Bugün bu tedbirin onaylanması, dünyada en fazla sayıdaki mülteciye ev sahipliği yapma çabalarında Türkiye'ye destek olma taahhüdümüzün ifadesidir".

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal