İran Dışişleri Bakanı Zarif: Hürmüz Boğazı'nı Kapatabilecek Güçteyiz

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bir süredir tansiyonun gittikçe yükseldiği Hürmüz Boğazı’nı kapatabileceklerini fakat bunu istemediklerini söyledi

18.07.2019-13:28 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-13:24) İran Dışişleri Bakanı Zarif: Hürmüz Boğazı'nı Kapatabilecek Güçteyiz

Petrol akışında oldukça kritik bir noktada bulunan Hürmüz Boğazı’ndan geçen tankerlerin peş peşe saldırıya uğramasıyla tansiyon gittikçe yükselirken İran Dışişleri Bakanı Zarif ‘meydan okuyan’ bir açıklamada bulundu.

ABD’nin New York kentinde Bloomberg kanalına açıklamalarda bulunan İran Dışişleri Bakanı Zarif, “Kesinlikle bunu (Hürmüz’ü kapatmak) yapacak güçteyiz, ancak bunu yapmayı kesinlikle istemiyoruz. Çünkü Hürmüz Boğazı ve Basra Körfezi bizi hayata bağlıyor” ifadesinde bulundu.

Hürmüz Boğazı’nda güvenliğin sağlanması gerektiğini belirten Zarif, “Biz bunu gerçekleştirmekte önemli bir rol oynuyoruz, ancak burası herkes için güvenli olmalı" şeklinde konuştu.

'EN SON BU KADAR KALABALIKKEN ABD UÇAĞIMIZI DÜŞÜRDÜ'  

Boğaz’ın çok kalabalık olduğunu, bu durumun da tehlike oluşturduğunu belirten İranlı Bakan, bölge en son bu kadar kalabalık olduğunda 1988 senesinde ABD’nin 290 yolcu taşıyan bir İran uçağını düşürdüğünü anımsattı.

Zarif, “Tehlikeyi hissediyoruz ve bu yüzden tehlikeli bir gerginlikten kaçınmak istiyoruz, ancak ülkemizi korumayı da bırakamayız” sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal