Terör Örgütü YPG'nin Salıverdiği Yüzlerce DEAŞ'lı Türkiye İçin Tehlike Arz Ediyor

Eli kanlı terör örgütü YPG/PKK'nın, DEAŞ ile gerçekleştirdiği anlaşma kapsamında serbest bıraktığı ve Türkiye sınırına ulaşmalarının kolaylaştığı yüzlerce DEAŞ'lının akıbeti hakkında bir bilgi yok.

04.03.2019-17:45 - (Son Güncelleme: 04.03.2019-17:33) Terör Örgütü YPG'nin Salıverdiği Yüzlerce DEAŞ'lı Türkiye İçin Tehlike Arz Ediyor

Eli kanlı terör örgütü YPG/PKK'nın, DEAŞ ile gerçekleştirdiği anlaşma kapsamında serbest bıraktığı ve Türkiye sınırına ulaşmalarının kolaylaştığı yüzlerce DEAŞ'lının akıbeti hakkında bir bilgi yok.

YPG/PKK'nın işgalindeki Bagoz, Şeddadi ve Hol'deki güvenilir yerlerden gelen haberlere göre, bölücü terör örgütü, DEAŞ'la gerçekleştirdiği anlaşma kapsamında önceki gün 300'e yakın teröristi serbest bıraktı.

DEAŞ'LILARIN NEREYE GİTTİKLERİ HAKKINDA BİR MALUMAT YOK

YPG/PKK'nın salıverdiği DEAŞ'lılar, Bagoz, Şeddadi ve Hol'e götürüldü. Fakat ardından nereye gittikleri konusunda herhangi bir bilgi alınamadı. 1 Mart tarihindeki iki terör örgütünün vardığı anlaşma ele geçirilid. YPG/PKK, isteyen terör mensuplarına kendi kontrolünde bulunmayan yerlere çıkış güvencesi vererek, Türkiye girmenin önünü açmıştı.

TÜRKİYE'YE SIZMA TEHLİKESİ

İki terör örgütünün anlaşmaya varması, DEAŞ'lıların Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgelerine ve oradan Türkiye topraklarına sızma riskini ortaya çıkarmıştı.

YPG/PKK, Ekim 2017 tarihinde, Rakka şehir merkezinde kuşattığı DEAŞ'lı terör mensuplarına ABD'nin bilgisi dahilinde anlaşma yaparak bölgeden tahliye etmiş, bunların önemli bir kısmını Türkiye'ye sızmak üzere sınır hattına sevk etmişti. İlk olarak AA'nın duyurduğu pazarlık ve anlaşmaların, teröristlerin kaçakçılar yoluyla Türkiye'ye sızdırılmasını da içerdiği, uluslararası basında yer almıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal