PYD/YPG 283 DEAŞ'lı Teröristi Serbest Bıraktı

ABD'nin Suriye'deki yandaşı ve terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG, esir tutulan 283 DEAŞ'lı teröristi serbest bıraktığını açıkladı.

04.03.2019-09:38 - (Son Güncelleme: 04.03.2019-09:33) PYD/YPG 283 DEAŞ'lı Teröristi Serbest Bıraktı

ABD'nin Suriye'deki yandaşı ve terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG, esir tutulan 283 DEAŞ'lı teröristi serbest bıraktığını açıkladı.

Suriye vatandaşı olan DEAŞ'lı teröristlerin serbest bırakılmasında yerel aşiret gruplarının ve yerel yetkililerin arabuluculuk yaptığı tahmin ediliyor. PYD, DEAŞ'lı teröristleri bırakmasıyla alakalı yaptığı açıklamada, bunun bir “işbirliği, kardeşlik ve merhamet” jesti olduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD/YPG, herhangi bir çatışmada yer almadıkları nedeniyle, DEAŞ'lı 283 terör örgütü üyesini serbest bıraktı. Söz konusu duruma ilişkin yapılan açıklamada serbest kalan kişilerin "ellerinde Suriyeli kanı olmadığı" aktarılırken “Yollarını kaybetmişler. Suriye toplumunun geleneklerini ve hukuku ihlal etmişler, bazıları kandırılmış fakat onlar hâlâ bizim Suriyeli çocuklarımız” sözleri kullanıldı.

ABD BAŞKANI TRUMP: BIRAKMAK İYİ BİR FİKİR DEĞİL

ABD Başkanı Donald Trump Şubat ayında Twitter’dan yaptığı açıklamada, "Suriye'de elimizde tuttuğumuz 800'den fazla DEAŞ üyesini İngiltere, Fransa, Almanya ve diğer Avrupalı müttefiklerin geri almasını ve yargılamasını talep ediyoruz. Alternatif ise bunları salıvermemiz ki bu hiç iyi bir çözüm değil” şeklinde konuşmuştu.

Fakat Avrupa devletlerinden Trump’ın bu isteğine olumlu bir cevap verilmedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal