TBMM Başkanlığı İçin Adı Geçen Bekir Bozdağ Kimdir?

Binali Yıldırım'dan boşalan TBMM Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. TBMM Başkanlığı için adı geçen isimlerden ön plana çıkanı ise 15 Temmuz gecesi TBMM'de yaptığı konuşma ile hafızalara kazınan AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ.

22.02.2019-00:27 - (Son Güncelleme: 22.02.2019-00:33)

 Binali Yıldırım'ın 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmesi ile birlikte, Yıldırım'dan boşalan TBMM Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı da merak konusu oldu. Binali Yıldırım'dan sonra TBMM Başkanlığı için adı geçen isimlerden birisi de AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ. 15 Temmuz gecesi TBMM'de yaptığı konuşma ile hafızalara kazınan Bozdağ'ın hayatı başarılarla dolu. Bekir Bozdağ, kendisini Türkiye'ye adamış bir isim.

Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965'te Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde dünyaya geldi.

İLAHİYAT VE HUKUK BÖLÜMLERİNİ BİTİRDİ

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans eğitimi aldı. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı.

Bekir Bozdağ, bir süre serbest avukat olarak çalıştı. Daha sonra ise siyasete atıldı.

 

AK PARTİ’NİN KURULMASI İLE BİRLİKTE SİYASETE GİRDİ

18 Nisan 1999 yerel yönetim seçimlerinde Akdağmadeni İlçe Belediye Başkan Adayı oldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurulmasıyla birlikte Yozgat'ta partinin Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı makamına getirildi.

AK Parti’nin ilk kez siyaset arenasına çıktığı 22. Dönemde, 2002 yılında Yozgat’tan milletvekili olarak seçildi. Daha sonraki 23. ve 24. Dönem meclis seçimlerinde de yine çok sevildiği memleketi Yozgat’ın milletvekili oldu.  

BİRÇOK GÖREVDE BULUNDU

22. Dönem hükümetinde Adalet Komisyonu Üyeliği, 23. Dönemde AK Parti Grup Başkanvekilliği yaptı. Siyasetteki yükselişi devam eden Bekir Bozdağ, 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı, 61., 62. ve 64. Hükümette Adalet Bakanlığı görevini başarı ile yerine getirdi.
dönemde AK Parti’den 5. kez Yozgat Milletvekili olarak seçildi.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bekir Bozdağ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

15 TEMMUZ GECESİNE DAMGA VURDU

Bekir Bozdağ, Futhullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminde TBMM’de yaptığı konuşma ile damga vurdu.

15 Temmuz gecesi, dönemin Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın çağrısıyla dört partiden milletvekilleri ve bakanlar Meclis Genel Kurul'unda toplandı.

O sırada FETÖ mensubu askerlerin ele geçirdikleri jetler Ankara ve İstanbul üzerinde direnişi sindirmek için alçak uçuşlar yapıyordu. Alçak uçuş yapan bu uçaklar daha sonra çeşitli noktaları bombalamaya başladı. Bu adreslerden birisi de, darbeye karşı direnen Türkiye Büyük Millet Meclisi idi.

 “YAPACAĞIMIZ ŞEY BURADA ÖLMEKTİR”

F-16'ların başkente bombalar yağdırdığı sırada Genel Kurul kürsüsünde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ vardı. O esnada Meclis Şeref holünün sol tarafındaki çatıya darbeci hainler tarafından bir bomba atıldı. Patlama o kadar şiddetliydi ki, salon toz duman içinde kaldı. Bu bombanın anlamı netti. Milletvekillerine “direnmeyin” mesajı veriliyordu.

Meclis güvelik amirleri sığınaklara inme önerisini getirirken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, büyük bir paniğin yaşandığı dakikalarda tarihe geçen şu cümlelere imza attı:

“Sayın Başkan, Meclis’i burada kapatıp aşağı (sığınağa) gidersek bu millet meydana gelmez. Bu millet, ‘Bunlardan Meclis korktu’ der. Bizim burada yapacağımız şey, burada ölmektir.”

“BOMBA DA ATSANIZ BURADAYIZ!”

Bu konuşmadan sonra orada kalma kararı alan milletvekilleri, Meclis’e atılan ikinci bomba ile sarsıldı. Bakan Bekir Bozdağ istifini bozmadan konuşmasına devam ederek, “Milletin yargısında hesap verecekler. Bomba da atsanız buradayız. Ne yaparsanız yapın buradayız. Sizi yargının önüne çıkaracağız, millete hesap vermenizi sağlayacağız.”

DARBENİN GİDİŞATINI ETKİLEDİ!

Bir başka milletvekilinin cep telefonuyla çektiği bu görüntüler, internette binlerce kişi tarafından izlendi ve sosyal medyada gündem oldu.

Dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Meclis’teki o konuşması, 15 Temmuz gecesi dosta güven, düşmana korku saldı. FETÖ’cü hainleri umutsuzluğa iten bu konuşma, vatandaşlara ise cesaret verdi ve böylece kritik eşik hep birlikte aşılmış, darbe başarısızlığa uğratılmış oldu.

FETÖ İLE MÜCADELESİ İLE TARİHE GEÇTİ

Bekir Bozdağ, 17-25 Aralık`tan çok önce FETÖ`nün sinsi planlarını gördü  ve tavır koydu.  15 Temmuz`a giden yolda, Adalet ve Yargı sistemindeki FETÖ`cülerin, adeta kulağından tutulup sistem sistem dışına atılmasında büyük pay sahibiydi.

Cumhurbaşkanı`nın FETÖ ile mücadelede çok-çok önemli bir makam olan adalet Bakanlığı için yeniden Bekir Bozdağ`ı seçmesi tesadüfi değildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın FETÖ ile mücadele en çok güvendiği isimlerin başandı gelir Bekir Bozdağ. 15 Temmuz`da, meclise koşan ilk Bakan olan Bekir Bozdağ`ın, o gece mecliste yaptığı konuşma ve gösterdiği tavır, ekranları başındaki milyonlar için büyük bir motivasyon olmuştur.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal