Suriye'de Yakalanan Teröriste Müebbet ve 35 Yıla Kadar Hapis İstemi

Barış Pınarı Harekatı sırasında yakalanan terörist hakkında hazırlanan iddianamede, ağırlaştırılmış müebbet ve 35 yıla kadar hapsi istendi.

21.02.2020-17:21 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-17:19) Suriye'de Yakalanan Teröriste Müebbet ve 35 Yıla Kadar Hapis İstemi

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca, Barış Pınarı Harekatı bölgesinde yakalanan kadın terörist M.S. hakkında "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 20,5 yıldan 35 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildi.

Tutuklu sanık M.S'nin terör örgütü YPG/PKK'ya katıldığı, ideolojik ve silahlı eğitim aldığı ifade edilen iddianamede, sanığın Rasulayn kırsalında mezarlıkta Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu ile çatıştığı ve sağ ele geçirildiği söylenildi.

İddianamede ifadesi bulunan sanık M.S, YPG/PKK'ya katılmak istediğini, bir arkadaşının yönlendirmesiyle HDP Diyarbakır il binasına gittiğini söyleyerek, "İstanbul'da tanışığım ancak daha sonra hiç görüşmediğim bir arkadaşım Diyarbakır'daki HDP il binasında gençlik çalışması yapanların olduğunu söylemişti. Ben de HDP il binasına gidince gençlik çalışması yapanların yanına geldiğimi ve YPG/PKK bölgesine gitmek istediğimi söyledim." ifadelerine yer verdi.

M.S. ardından buradan Suriye'ye geçip örgüt saflarına katıldığını açıkladı.

Yakalandıktan sonra elinde atış artıkları olduğu tespit edilen M.S'nin ilerleyen günlerde yargılanmasına başlanacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal