Sokağa Çıkma ve Seyahat Kısıtlaması Genişletiliyor

Artan koronavirüs (kovid-19) vaka ve vefat sayılarının ardından görevliler yeni önlemlerin sinyalini verirken dikkatler şu an yapılmakta olan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısına çevrildi.

30.11.2020-16:38 - (Son Güncelleme: 30.11.2020-16:35) Sokağa Çıkma ve Seyahat Kısıtlaması Genişletiliyor
Türkiye'de son günlerde artan kovid-19 vakaları ve can kaybı sayıları tedirginliğe sebep olurken, görevlilerin açıklamalarında alınan önlem kararlarının arttırılabileceğinin altı çizildi. Bu açıklamaların akabinden dikkatler Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısına çevrildi.

Reuters'ın toplantıdan önce hükümet yetkililerine dayandırdığı haberinde, sokağa çıkma sınırlaması ve seyahat sınırlamasının genişletileceği aktarıldı.

Önemli toplantıdan önce Reuters'ın hükümet görevlilerine dayandırarak servis ettiği haber ilgi topladı. Adı gizli tutulan bir yetkilinin vaka sayılarındaki son duruma dikkat çektiği ve "Bazı tedbirler alındı ama yeterli olmadığı ortada. Kış döneminin daha ağır geçeceği zaten bilinirken, bu dönem gelinen vaka sayıları ve kayıplar oldukça fazla. Hafta sonu sokağa çıkış kısıtlamasının süresinin genişlemesi kuvvetle muhtemel" ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Devlet yaptığı değerlendirmeler neticesinde 2 hafta önce hafta sonu belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı getirirken, 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşlar için günlük üç saat sokağa çıkma imkanı verildi. Aynı zamanda okullarda da sene sonuna kadar yüz yüze eğitim yapılmamasına karar verildi. Aynı yetkili, bir takım şehirlerde vaka ve can kaybı sayısının oldukça arttığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"İl bazında daha fazla kısıtlama ve seyahat yasağı getirilmesi de değerlendirilebilir. İhtiyaç olan iller var."

"SOKAK KISITLAMASI KAÇINILMAZ''

Bir başka kaynaktan edinilen bilgiye göre ekonominin zarar görmemesi adına önlemlerin dikkatli seçildiğini fakat şu anda bunların yetersiz olduğunu belirtti ve "Hafta sonu sokak kısıtlaması artık kaçınılmaz gibi duruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak toplantıda nihai karar bugün verilir" dedi.

Bilim Kurulu'nun tavsiyelerinin de değerlendirileceğini ifade eden aynı kaynak, büyükşehirler başta olarak seyahat sınırlamalarının da tekrar uygulanmaya başlanabileceğinin altını çizdi ve "Kış tam olarak gelmeden vakaların biraz düşmesi gerekiyor. Bu tür adımların etkisini geçen sefer gördük" diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal