Şişli Belediyesi'nde Maaşlarını Alamayan İşçiler Açlık Grevine Başladı

Şişli Belediyesinde maaşlarını alamadıkları için iş bırakma eyleminde olan personeller, kafalarına taktıkları kırımız kurdele ile açlık grevine girdi. Belediye binasının önünde ateş yakan işçiler maaşlarını alıncaya kadar, greve devam edeceklerini açıkladı.

28.02.2019-12:44 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-12:29) Şişli Belediyesi'nde Maaşlarını Alamayan İşçiler Açlık Grevine Başladı

Şişli Belediyesine bağlı olarak görev yapan temizlik personelleri, iş bırakma eyleminden sonra maaşlarını alabilmek amacı ile açlık grevinegirdi. Şişli Belediye binasının önünde ateş yakarak açlık grevine giren personeller, maaşlarının verilmemesi sebebiyle yönetime sert çıktı.

PERSONEL BİLGİLENDİRİLMEDİ

Şişli'de, belediye personelleri Şubat ayı maaşını alamadığı için iş bırakmış, sokak ve caddelerde çöp birikintileri meydana gelmişti. Personelin iş bırakma eylemi, işçilerin bağlı oldukları sendikanın genel merkezi tarafından sonlandırılma kararı verilmişti. Bin 500 personel için yapılan görüşmelerden ve verilen kararlara yönelik bilgilendirilmediklerini savunan personeller belediye önünde açlık grevine girdi.

SONUÇ ALINAMADI

Açlık grevini başlatan Genel İş Sendikası Şişli Şube Başkanı Zeynel Yiğit, maaşları yatırılıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini açıkladı. Maaşlarının uzun bir zamandır gününde verilmediği ve maddi olarak sıkıntılı zamanlar geçirdiklerin belirten Yiğit, 'Bizim burada durmamızın sebebi maaşlarımızın yatmaması. İki gün önce daha önce iş bırakma eylemi yaptık, oturma yaptık. Maaşlarımızla ilgili görüşme taleplerimiz olmuştu ama sonuç alamayınca, iş bırakma eylemi kararı aldık. Çünkü ilk önce ayın 8’inde sonra 12’sinde sonra 22’sinde dediler, verdikleri hiçbir tarihte işçi maaşı yatırmadılar' şeklinde açıklamalarda bulundu. Sendikaları tarafından verilen karara uyduklarını belirten Yiğit, fakat alınan kararda maaşa yönelik bir bilginin olmadığını söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal