İYİ Parti'nin Mersin Adayı Ayfer Yılmaz Oldu

Adaylığı onaylanmayan Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti'nin Mersin adayının eski devlet bakanı Ayfer Yılmaz olduğunu açıkladı.

28.02.2019-12:23 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-13:41) İYİ Parti'nin Mersin Adayı Ayfer Yılmaz Oldu

Burhanettin Kocamaz'ın adaylık başvurusunun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından da kabul edilmemesi ardından İYİ Parti yedek planını yürürlüğe koydu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin'de yeni bir adayla seçime gireceklerini söyleyerek, "Size bir süprizimiz var. Adayımız var, kazanacak bir aday. Yeni bir isim fakat bildiğiniz bir isim. Demokrat Parti'den (DP)'den olacak. Herkesin tanıdığı bildiği sevdiği bir kişi olacak" dedi. Kocamaz ise adayın, eski bakan Ayfer Yılmaz olduğunu açıkladı.

Mersin'de Kanal33'te açıklamalar yapan Kocamaz, YSK'nın DP'den adaylığını kabul etmemesini 'siyasi bir karar' olarak gördü. Kocamaz "Mersin'de seçime gölge düşmüştür. Demokrasi tarihine kara leke olarak geçmiştir" dedi.

KOCAMAZ: AYFER YILMAZ BU İŞİ SAHİPLENDİ

Kendi adaylığının imkânı kalmadığını aktaran Kocamaz, "Fakat bu memlekette demokrasiye sahip çıkacak ülkeyi bugün meydana gelen Mersin odağındaki bu kumpasların önüne geçerek bu sıkıntıyı atlatacak tabiki yiğit cesur memleket sevdalıları vardır. Demokrasi sevdalıları vardır. Türkiye'nin çok yakından bildiği değerli bir devlet adamı, bu ülkeye hizmet vermiş, bu ülkede ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı yapmış sayın Ayfer Yılmaz bu işi sahiplenmiştir. Benim sizlerden ricam şu andan itibaren boş durmak yok. Her yere koşacağız. Her yere gideceğiz. Her yerde halkımızla buluşacağız ve bu demokrasi ayıbını inşallah temizleyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal