Öğretmenleri Gözaltına Aldıran Savcıya Soruşturma Açıldı

Dün akşam bir savcının halı sahada öğretmenleri gözaltına aldırmasının ardından bürokrasi harekete geçti. Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada, HSK'nın olayla ilgili soruşturma açtığını duyurdu.

28.02.2019-12:08 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-12:00) Öğretmenleri Gözaltına Aldıran Savcıya Soruşturma Açıldı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 14 öğretmen hukuksuz bir biçimde savcı tarafından gözaltına alındı.

Dün akşam saat 21.00 - 22.00 saatleri arasında halı saha maçı olan öğretmenler maç saatinde halı sahaya geldi. Ardından aralarında Çermik savcısının da bulunduğu başka bir grup, maç saatleri 22.00 - 23.00 olmasına karşın onlar da maça 1 saat erken geldi.

Kendi saatlerinin 21.00 - 22.00 olduğunu iddia eden Savcı, arkadaşlarıyla beraber sahaya girip, maç oynayan öğretmenleri dışarı atmaya uğraştı. Bunun ardından araya giren halı saha görevlileri Savcı ve arkadaşlarını dışarı aldı.

SAVCI POLİSİ ÇAĞIRIP KİMLİK KONTROLÜ YAPTIRDI

Öğretmenlerin maça başlamasından kısa bir süre sonra savcının emniyet görevlilerini davet etmesi ile maç sürerken kimlik tespiti yapılacağının söylenmesiyle maç yarıda kaldı. O esnada kimlikleri yanında bulunmayan öğretmenler polis araçlarına bindirilip İlçe Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi. 1 saate yakın emniyette bekletilen öğretmenler daha sonra serbest kaldı.

HSK İNCELEME BAŞLATTI

Mesele ile alakalı olarak Adalet Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, "Hakimler ve Savcılar Kurulu, Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde bir grup öğretmenin savcının talimatı ile gözaltına alındığı söylentileri ardından inceleme başlatmıştır." denildi.

BAKANLIKTAN TEPKİ

Meydana gelen olay ardından Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ve Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu sosyal medyada bir açıklama yaparak, öğretmenlerin sahipsiz olmadığını söylediler.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal