İYİ Parti, Mersin'de Başka Bir Adayla Seçime Girecek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Burhanettin Kocamaz'ın adaylığının düşmesi ardından Mersin'de yeni bir aday ile seçime gireceklerini açıkladı.

28.02.2019-11:51 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-12:11) İYİ Parti, Mersin'de Başka Bir Adayla Seçime Girecek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, YSK'nın Burhanettin Kocamaz hakkında verdiği karar hususunda ilk defa konuştu. Akşener, "Mersin'de sürpriz bir adayımız var" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "YSK kararının bu biçimde çıkabileceğini önceki itirazımızda red geldiği vakit anlamıştık. Bunu tahmin ediyorduk. Mersin'de sürpriz bir adayımız var. Bu koşullara karşın mücadeleyi sürdüreceğiz. Mersin'de yarıştan kopmadık. Engellere karşın Mersin'i yönetmek için talip olacağız. Kazanacak bir aday, güçlü bir aday. Tanınan bir isim, çok mutluyum. Müracaat sona erdikten sonra duyuracağız" dedi.

MERSİN İL SEÇİM KURULU KABUL ETMEMİŞTİ

Mersin İl Seçim Kurulu, Kocamaz'ın Demokrat Parti'den adaylığını kabul etmemişti. Demokrat Partinin, İl Seçim Kurulunun bu kararına yaptığı itiraz, YSK'nın gündemine taşınmıştı.

YSK'DAN KOCAMAZ'A RET

YSK, Kocamaz'ın adaylığını kabul etmeyen Mersin İl Seçim Kurulunun kararını yerinde görerek, Demokrat Partinin itirazını kabul etmemişti

NE OLMUŞTU?

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, başvurusunun geç teslim edildiği sebebi ile İYİ Parti'den aday olamamış, daha sonra Demokrat Parti'den adaylık başvurusu gerçekleştirmişti. Kocamaz'ın adaylığı ile alakalı İl Seçim Kuruluna itiraz etmiş, yapılan itirazlar İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilip YSK'ya sevk edilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal