Rıza Sarraf Hakkında Yakalama Kararı Çıkarıldı!

Beykoz Kanlıca'da bulunan yalıda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptığı için hakkında 3 seneye kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Rıza Sarraf ile ilgili yakalama kararı çıkartıldı.

05.11.2018-11:14 - (Son Güncelleme: 05.11.2018-13:59)

Rıza Sarraf ile ilgili, Beykoz Kanlıca'da satın aldığı tarihi yalılarda, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı bir şekilde tadilat yaptırdığı olayı ile 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada yakalama kararı verildi. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede, Rıza Sarraf ile eşi Ebru Gündeş Sarraf'ın Beykoz Kanlıca Mahallesi'ndeki yalılarında, yapıya geçiş için bina boyunca asansör yapıldığı, bununla birlikte bina cephesinde doluluk ve boşluk oranlarının değiştirildiğinin ortaya çıktığı ifade edilmişti.

DURUŞMAYA KATILMADILAR

Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesinde gerçekleşen duruşmaya, sanık Rıza Sarraf ve avukatı katılmadı. Mahkeme hakimi, sanık Rıza Sarraf'ın istinabe ile ifadesinin alınabilmesi için önceden tutuklu olduğu cezaevine yazı yazıldığını belirtti.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Sanık Sarraf'ın celse arasında tahliye olduğu yönünde basında haberler yaypıldığının anlaşıldığını ifade eden mahkeme hakimi, zaman ve emek kaybının engellenmesi amacıyla sanık Sarraf'ın halihazırda tutuklu olup olmadığının Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve New York Başkonsolosluğu'na sorulmasına karar verdi.

Mahkeme hakimi, sanık Sarraf'ın Türkiye'ye gelme ihtimaline karşı ek savunmasının tespiti için de hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Duruşma bir sonraki tarihe ertelendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal