Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnaklara Hakaret Davasında Yeni Gelişme

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnaklara hakaret davasında, Kütahyalı hakkında çıkarılan yakalama kararının infazının beklenilmesine karar verildi

17.07.2019-11:41 - (Son Güncelleme: 17.07.2019-11:35) Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnaklara Hakaret Davasında Yeni Gelişme

Bir televizyon kanalındaki spor programında konuşması sırasında Boşnaklara hakaret etmesi sebebiyle "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle yargılanan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında çıkarılan yakalama kararının infazının beklenilmesine karar verildi.

KÜTAHYALI DURUŞMAYA KATILMADI  

İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesindeki beşinci duruşmaya, hakkında yakalama kararı verilen sanık Rasim Ozan Kütahyalı katılmadı.

Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı ile Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin de aralarında yer aldığı bazı müştekileri ise avukatları temsil etti.

Duruşmada yakalama kararına sanık Kütahyalı'nın avukatının yaptığı itirazın İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildiği kaydedildi.

TANIKLARIN YENİDEN BEYANDA BULUNMASI İSTENDİ  

Müşteki avukatları, sanığa ilişkin çıkarılan yakalama emrinin infazının beklenmesini talep ederken sanık avukatı da soruşturma aşamasında dinlenilen tanıkların tekrardan beyanda bulunmasını talep etti.

Talepleri değerlendiren mahkeme, Kütahyalı'ya ilişkin çıkarılan yakalama kararının infazının beklenilmesine karar verdi.

Tanıkların tekrardan dinlenilmesi talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal