Oruç Reis'in Çalışma Süresi Uzatıldı

Oruç Reis'in, Kıbrıs sularında çalışma yapacağı bölge için 27 Ağustos tarihine kadar sürecek yeni Navtex (Denizcilere Duyuru) ilan edildi.

24.08.2020-07:47 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-07:41) Oruç Reis'in Çalışma Süresi Uzatıldı

Oruç Reis sismik araştırma gemisinin, Kıbrıs sularında hidrokarbon arama faaliyetlerini 27 Ağustos tarihine kadar sürdüreceği belirtildi.

Oruç Reis'in sismik çalışma yapacağı bölge için 27 Ağustos tarihine kadar sürecek yeni Navtex ilan edildi.

İlan daha önce 23 Ağustos olarak bildirilmişti, yeni bildiriyle çalışma süresi dört gün uzatılmış oldu.

Buna göre Oruç Reis, Ataman ile Cengiz Han adlı gemilerle beraber Doğu Akdeniz'de Kıbrıs sularında daha önce ilan edilen alanda sismik faaliyetlerini yapacak.

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, kıta sahanlığı ile doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her çeşit jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları yapabiliyor.

Hem tam donanıma sahip hem de oldukça amaçlı dünyadaki nadir araştırma gemilerinden biri olan gemide, iki ve üç boyutlu sismik, gravite, manyetik olarak jeofizik araştırması gerçekleştirebiliyor. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar üç boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar 2 boyutlu sismik operasyonları yapabiliyor.

ORUÇ REİS NAVTEX BÖLGESİ

Oruç Reis , Akdeniz'de sismik çalışmalar yapacak ve bu nedenle Navtex ilan edildi.

NAVTEX NEDİR?

Kelime anlamı olarak Navtex, 'NAVTEX, uluslararası orta frekansta gemilere olası tehlike, emniyet ve hava raporları ve uyarılarını otomatik olarak yazılı bir şekilde veren haberleşme sistemi. Cihaz, kıyıdan 740 km uzaklıkta tek yönlü yayın yapan kıyı istasyonundan otomatik olarak veri alır.' şeklinde tanımlanıyor.

Özetle Navtex, geminin radarda görülmemesi anlamına gelmektedir. Oruç Reis 'in sismik faaliyetlerini gizli gerçekleştirmesi anlamına gelmektedir. Burada gizliden kasıt yalnızca radarda görünmemek. Bu gizlilik sayesinde muhtemel tehditlere karşı koruma elde edilecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal