Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

Dışişeri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezinde düzenlenen Medeniyetler İttifakı (Mİ) 8'inci Küresel Forumu'na katıldı. Burada açıklamalar yapan Çavuşoğlu, kutuplaşmayla mücadelede ortaklık mesajı verdi.

19.11.2018-21:21 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-21:23) Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezinde düzenlenen Medeniyetler İttifakı (Mİ) 8'inci Küresel Forumu'na katıldı.Çavuşoğlu burada, Türkiye'nin, aşırıcılık ve kutuplaşmayla mücadelede ortak çabalara destek vermeye hazır olduğunun sinyalini verdi. 

Forumun bu yıl ilk kez New York'ta düzenlendiğine işaret eden Çavuşoğlu şunları söyledi;

"Bu oldukça zamanlıca yapılmış ve önemli bir etkinlik. Tüm dünyada önyargı, dışlanma, kutuplaşma ve nefrete karşı hepimiz sürekli bir azim ve siyasi irade göstermeliyiz. Bu arayış Medeniyetler İttifakı'nın felsefi temelini oluşturmaktadır." 

Medeniyetler İttifakı'nın bu sene 14. yılı olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, "Tüm bu yıllar boyunca Dostlar Grubumuz genişledi. Ağı ve ulaştığı  alanlar hem daha genişledi hem de çeşitlendi. Eğitim, gençlik, göç ve basın olmak  üzere 4 ayağında yürütülen aktiviteler yoluyla İttifak, her gün gerçek insanlara  ulaşıyor ve sahada fark yaratıyor." değerlendirmesini yaptı. 

Çavuşoğlu'nun Sözlerinden Satır Başları:

"Şu andaki küresel duruma bakınca, İttifak hiç olmadığı kadar amacına uygun ve gerekli olmaya devam ediyor. Küresel ölçekte diyalog ve anlayışın desteklenmesi için İttifak daha güçlü, daha görünür, aktif, etkin ve ayrıca siyasi olarak da amacına uygun olmak zorunda. Bu İttifak'ın sponsorlarından biri olarak Türkiye özel bir sorumluluk hissetmekte."

"Bugünün çatışmaları daha karmaşık. Bu  nedenle de önleme ve çözüm çabalaramız da böyle olmalıdır. Kalıcı barış,  kapsamlı, kapsayıcı ve koordineli yaklaşımları gerekli kılar. Farklı aktörler  birbirini tamamlamalıdır. Sivil toplumun yanı sıra bölgesel, alt bölgesel ve  yerel kuruluşlar bu çabaların ayrılmaz bir parçasıdır."

"Aşırıcılık ve kutuplaşmayla mücadele için birlik olalım" 

"Bu bağlamda, aralarında siyasi liderler, basın ve internetin de  bulunduğu hoşgörüsüz kamu söylemine karşı ortak bir cephe gerekli. Popülizmle sağ  kanat aşırıcılığın bugüne kadar görülmemiş boyutlara ulaştığı Avrupa gibi  bölgesel ve küresel trendleri esefle karşılıyoruz. Yabancı düşmanlığı, ırkçılık,  Müslüman karşıtı fikirler ve Müslümanlara karşı nefret, göç ve mülteci akınlarına  paralel olarak yükseliyor."

''Ülkemizde kendilerine yeni bir ev bulan insanlar,  toplumumuzu zenginleştirdi. Türkiye bugün girişimci ve insani dış politikasıyla  uyumlu olarak dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülke. Bu kolay mı?  Hayır, hiç değil ama bu yapılacak doğru şey."

Çavuşoğlu sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Aşırıcılık ve kutuplaşmayla mücadele için birlik olalım.  Türkiye, etkili çok taraflılığa inanan bir ülke olarak bu yöndeki ortak çabalara  destek vermeye istekli ve hazır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal