Kızılay, CHP'nin 'Suriyeliler Maaş Alıyor' İddialarını Yalanladı

Türk Kızılayı, Gaziantep'te CHP'li aday Tuncel tarafından "Suriyelilere maaş dağıtıldığı" iddia edilen yerin, AB tarafından fonlanan Kızılaykart başvuru ve dağıtımlarının yapıldığı merkez olduğunu duyurdu.

28.03.2019-17:33 - (Son Güncelleme: 28.03.2019-17:27) Kızılay, CHP'nin 'Suriyeliler Maaş Alıyor' İddialarını Yalanladı

Gaziantep'te CHP'nin Şehitkamil Belediye Başkan adayı Nesrin Tuncel'in Nuripazarbaşı Mahallesi Özdemirbey Caddesi'ndeki "Suriyelilere maaş dağıtıldığını" iddia ettiği yerin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türk Kızılayı ve BM Dünya Gıda Programı tarafından ortaklaşa yürütülen Sosyal Uyum Yardım (SUY) Programı Hizmet Merkezi olduğu ve burada Kızılaykart başvuru ve dağıtımlarının yapıldığı açıklandı.

Türk Kızılayından yapılan açıklamada, sosyal güvenlik ağı olarak tasarlanan SUY Programı'nın, yararlanıcıların temel ihtiyaçlarını karşılamayı ve dış etkenlere maruz kalmasını önlemeyi amaçladığı vurgulandı. 

YARDIMLAR AB TARAFINDAN SAĞLANIYOR

Programdan Mart 2019 itibarıyla 1 milyon 580 bin 36 kişinin faydalandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere kullanıldı:

"Kızılaykart aracılığıyla yapılacak yardımların finansmanı tamamen Avrupa Birliği (AB) tarafından karşılanmaktadır. Gerek devletimizin gerekse Kızılayın ülkemiz vatandaşı olan ihtiyaç sahipleri için planladığı harcamalar hiçbir şekilde bu süreçte kullanılmamaktadır. Belirlenen kriterlere göre yabancı misafirlere her ayın belirli günlerinde Kızılaykart dağıtımı yapılmakta, randevu esası olmasına rağmen zaman zaman Kızılaykart dağıtım merkezlerinin önlerinde küçük de olsa birikmeler meydana gelmektedir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal